I U JUŽNOJ AMERICI UVELI KORONA MERE: Na sve su mislili!
Kopa Libertadores, ilustracija, Foto: AP

tako je kako je

I U JUŽNOJ AMERICI UVELI KORONA MERE: Na sve su mislili!

CONMEBOL je odobrila pet izmena igrača na svakoj utakmici, nakon što je to dozvolila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Objavljeno:

Zbog pandemije koronavirusa u Južnoj Americi igračima će biti zabranjeno da ljube loptu za sreću, da razmenjuju dresove, ali i da pljuju i tresu nos na terenu.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) izdala je niz posebnih propisa u jeku pandemije koronavirusa kako bi se zaštitilo zdravlje svih učesnika kada se Kup Libertadores, najveće klupsko kontinentalno takmičenje, nastavi.

Nije poznato kada će početi takmičenje, spekuliše se da se to neće dogoditi pre septembra, pošto se južnoameričke zemlje bore protiv pandemije. Takmičenja u Kupu Libertadores i Kupu Sudamerikana prekinuta su u martu.

CONMEBOL je odobrila izmene svojih propisa kako bi se prilagodila pandemiji, a dodat je zahtev za testiranje igrača i ostalih učesnika utakmica. Napraviće se "medicinski registar", kako bi se pratili rezultati testova, a onima koji odbiju testiranje neće biti dozvoljeno da se takmiče. Klubovi koji ne budu sarađivali biće kažnjeni.

Među dodacima u propisima je i to da se zabranjuje igračima i sudijama da ljube loptu pre utakmice, za vreme i posle utakmice. Njima neće biti dozvoljeno da pljuju i tresu nos na terenu ni na klupi za rezervne igrače.

Pre svake utakmice meriće se telesna temperature igrača i sudija, a svi koji budu na klupi moraće da nose zaštitne maske.

Takođe, igračima će biti zabranjeno da razmenjuju dresove ili bilo koji deo opreme sa saigračima, protivnicima ili navijačima. Novina je i zabrana razmene zastavica, što rade kapiteni pre početka svake utakmice.

Konferencije za novinare i izjave moći će da se obavljaju samo ako svi učesnici budu nosili maske.

CONMEBOL je odobrila pet izmena igrača na svakoj utakmici, nakon što je to dozvolila Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.