POTVRĐENO: Superliga proširena na 20 klubova, uveden dvokružni sistem!
Superliga Srbije, Foto: Superliga Srbije

KAKO JE I NAJAVLJENO...

POTVRĐENO: Superliga proširena na 20 klubova, uveden dvokružni sistem!

Ovu odluku će naknadno razmatrati Izvršni odbor FSS i očekuje se da će usvojiti promene za koje se zalaže većina klubova prva dva ranga srpskog fudbala

Objavljeno:

Na današnjoj sednici Zajednice Superlige i Prve lige Srbije klubovi su diskutovali o proširenju elitnog ranga srpskog fudbala i većinski izglasali da u narednoj sezoni 2020/21 ukupno učestvuje 20 klubova, dakle četiri više nego do sada, prenosi Mondo.

Takođe, usvojeno je da će se igrati dvokružni sistem, dakle 38 kola!

Na današnjem sastanku ukupno je 24 kluba glasalo za proširenje na 20 klubova u eliti, četiri su se zalagala za dosadašnji sistem od 16 (Partizan i Radnički), a još četiri za 18 (Zvezda).

Ovu odluku će naknadno razmatrati Izvršni odbor FSS i očekuje se da će usvojiti promene za koje se zalaže većina klubova prva dva ranga srpskog fudbala, dok će u skladu sa ranijim najavama u tom slučaju Prva liga Srbije brojati 18 klubova, a ne 16 kao do sada.

Lazović je dobio novi mandat na čelu Zajednice, dok su za potpredsednike izabrani Tanasković (Partizan) i Petrović (Zvezda).

Poznato je i da niko od trenutnih članova Superlige neće ispasti u niži rang takmičenja, nego će četiri najbolje ekipe iz Prve lige Srbije steći pravo da napreduju jedan rang više.

U slučaju da neko od njih odustane, kao što se spekuliše za prvoplasirani Grafičar koji nema stadion, onda će uslediti "tender" u organizaciji FSS. Ekipa koja ponudi najviše novca će prema obezbediti ulazak u Superligu.

Ostaje nam da se upitamo - da li je ovo pametno rešenje?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.