TOG DANA, BOG JE NAVIJAO ZA LACIO: Stanković stajao u uglu i znojio se, izgubio je tri kilograma!
Legendaran dan, Foto: Printscreen

SEĆATE LI SE TOGA?

TOG DANA, BOG JE NAVIJAO ZA LACIO: Stanković stajao u uglu i znojio se, izgubio je tri kilograma!

Kiša, prekid, Juve gubi u poslednjem kolu... Ostalo je istorija

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković prisetio se Serije A koju je 2000. godine osvojio sa Laciom. To se desilo pre tačno 20 godina, tačnije, fali nam jedan dan da bi se navršilo tačno dve decenije.

U poslednjem kolu, Juventus je samo morao da slavi nad Peruđom u gostima, a Bjankoćelestima u tom slučaju ne bi pomogla ni pobeda protiv Ređine.

Međutim, meč u Peruđi je prekinut zbog provale oblaka, teren je bio natopljen vodom, pa je drugo poluvreme kasnilo preko sat vremena.

Juve je u drugom delu igre primio gol, a Filipo Inzagi je promašio nekoliko više nego stoprocentnih šansi, postavši tragičar sezone, ali junak tima za koji je nastupao njegov brat Simone, sadašnji trener Lacija.

Prisetite se tog fantastičnog fudbalskog dana:

A, prisetio ga se i Dejan Stanković. Za italijanske medije:

- Tog dana je Bog, neko odozgo, navijao za Lacio. Zahvaljujući tom prvenstvu osećam se ispunjeno već 20 godina. Bog nam je pomogao jer je poslao potop u Peruđu. Nama je bilo suđeno da budemo šampioni. Napetost, adrenalin... Na kraju meča 90.000 ljudi se zaustavilo na sat vremena. Bio sam u svlačionici, pored televizora, toliko je bilo napeto da nisam mogao da se tuširam. Stajao sam u uglu i znojio se. Izgubio sam tri kilograma - rekao je za Đanluku di Marcija i nastavio:

- U Rimu je bilo sunce, u Peruđi poplava nezapamćenih razmera. Iznenada je dečak uleteo u svlačionicu i vrisnuo od radosti. Ne sećam se koga sam grlio sve. Bili smo šampioni Italije, ekipa fenomena, uvek sam govorio da smo sve mogli da osvojimo - prisetio se Stanković najslavnijeg dana u Laciovoj istoriji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.