POZITIVNI NA PONOVLJENOM TESTIRANJU: Nova dva fudbalera u Srbiji zaražena koronavirusom!
Novi slučajevi zaraženih igrača Novog Pazara, Foto: Starsport©

kako će FSS reagovati?

POZITIVNI NA PONOVLJENOM TESTIRANJU: Nova dva fudbalera u Srbiji zaražena koronavirusom!

Sve to dovodi u pitanje ne samo igranje Novopazaraca, već i nastavak Prve lige Srbije

Objavljeno:

Kada je reč o srpskom fudbalu možemo reći da je Novi Pazar žarište koronavirusa.

Nakon prvog igrača koji je pred početak treninga bio pozitivan na testiranju, još dva igrača tog kluba su bila pozitivna na ponovljenom testu, potvrdio je za "Hotsport" generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović.

- Istina je, posle jednog pozitivnog, koji je istog trenutka izolovan u COVID bolnicu u Novom Pazaru, na osnovu testova kod igrača koji su bili u minimalnom kontaktu sa njim pozitivna su još dva igrača. Klub je još ranije reagovao, igrači su razmešteni po sobama, bez kontakta jedni sa drugima, čekamo rezultate drugog testiranja - rekao je Međedović.

Usled cele situacije Novopazarcima je otežano i treniranje, a sezona bi trebalo da se nastavi već 30. maja.

- Pokušaćemo da planove i program rada sprovedemo u delo onoliko koliko smo u mogućnosti. Trenira jedna grupa od 12 igrača koji nisu imali kontakte sa zaraženima. To su uglavnom igrači iz Novog Pazara. Fudbaleri su ponovo podvrgnuti testiranju, daj Bože da više ne bude pozitivnih. Program moramo da sprovodimo, jer će se prvenstvo po svemu sudeći nastaviti. Ja ne znam, ukoliko su tri naša igrača u bolnici i na ponovnim testovima, oni neće trenirati najmanje 14 dana, klub već ima dva igrača koji ne mogu da pređu granicu, tako da ostajemo bez sedam ili osam igrača.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Hotsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.