FSS DONEO ZVANIČNU ODLUKU: U Superligu može onaj ko najviše plati!
Promena u načinu donošenja odluke u srpskom fudbalu, Foto: FSS

potvrđeno u službenom glasniku FSS-a

FSS DONEO ZVANIČNU ODLUKU: U Superligu može onaj ko najviše plati!

Odluka se odnosi na situacije kada neki tim odustane od takmičenja iz bilo kojih razloga

Objavljeno: 10:05h

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku na koji način će ubuduće biti popunjavana mesta u Superligi i drugim rangovima srpskog fudbala ukoliko neki tim odustane od takmičenja.

Iako su te situacije retke, nije da se u srpskom fudbalu nisu dešavale, a često je odluka o timu koji će zameniti neku ekipu koja je odustala donošena iz različitih razloga od "vođenja računa o interesima domaćeg fudbala" do brige za "razvoj domaćih fudbalskih centara".

Ipak, od sada je to utvrđeno drugačije pošto je doneta odluka da će ta upražnjena mesta ubuduće moći da se kupuju. Tačnije, klub koji bude ponudio najviše novca, on će moći da zameni klub koji je odustao od takmičenja.

Glavni uslov je da klub igra samo jedan rang niže, u prevodu, ako neko hoće da zameni ekipu koja je odustala od igranja u Superligi iz različitih razloga, za to mesto mogu konkurisati samo timovi iz Prve lige, pa će mesto pripasti onome ko najviše plati.

FSS će u tim situacijama raspisati javni pozivza dostavljanje ponuda, a rok ne bi bio kraći od dva dana, niti duži od 5 dana.

Odluka je objavljena 10. maja u Službenom glasniku FSS-a "Fudbal", a najvažnija stavka glasi:

- Ponuda kluba podnosi se u pisanom obliku (pisanoj formi) i mora da sadrži iznos novčane izražen u dinarima koji je klub spreman da plati kao najbolji ponuđač kako bi stekao pravo da se takmiči u konkretnoj ligi u kojoj se pojavilo jedno ili više slobodnih mesta.

Superliga će sledeće sezone biti proširena na 18 ili možda čak 20 klubova, a videćemo da li će neki klub možda odustati od takmičenja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.