UEFA ipak ne menja kvalifikacije za Ligu šampiona - Zvezda će morati da se pomuči!
Zvezda u Ligi šampiona, Foto: Ilustracija/Espreso.co.rs

BRITANCI NAJAVILI "patku"

UEFA ipak ne menja kvalifikacije za Ligu šampiona - Zvezda će morati da se pomuči!

Moraće od početka... Ništa od tog navodnog plej-ofa za najbolje rangirane države koje nemaju direktno mesto u Ligi šampiona

Objavljeno: 11:07h

Britanski "Tajms" je objavio priču, svojevrsnu prognozu, da bi UEFA mogla da skrati ili čak potpuno ukine kvalifikacije za klupska takmičenja.

Bilo je scenarija prema kojem bi Srbija imala predstavnika (Crvenoj zvezdi treba bod iz poslednja četiri kola) u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, svojevrsnom plej-ofu, bez obzira na to hoće li se Superliga odigrati ili prekinuti zbog pandemije koronavirusa.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda foto: Starsport©

Nažalost, to neće biti slučaj.

UEFA je odlučila da zadrži postojeći sistem kvalifikacija za plasman u elitu, pa će svi klubovi kao i ranije dobiti šansu da ostvare važne rezultate od prvog, drugog ili pak trećeg kola,

Ovu vest objavio je Skaj Sports, a to je potvrdila i UEFA u svom zvaničnom saopštenju:

- UEFA nikada nije razmatrala da šampione nacionalnih prvenstava uskrati prilike da se kvalifikuju u grupnu fazu Lige šampiona putem terena. UEFA želi da pojasni da trenutno samo prati napredak situacije i potencijalni udarac koji će ona imati na format kvalifikacija za takmičenja naredne godine. Do danas, nikakve opcije nisu razmatrane o promeni formata kvalifikacija za evropska klupska takmičenja - navodi se u saopštenju UEFA.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.