NOVI REZERVNI PLAN UEFA ZA KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Šampion Srbije igra samo jedan meč na neutralnom terenu!
Za sada je ovo samo opcija koja se razmatra, Foto: EPA/Valentin Flauraud

Zanimljiva ideja

NOVI REZERVNI PLAN UEFA ZA KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Šampion Srbije igra samo jedan meč na neutralnom terenu!

U Nionu razmatraju skraćeni proces kvalifikacija za Ligu šampiona

Objavljeno:

UEFA je pre nekoliko dana poslala srpskim klubovima preliminarni plan kvalifikacija za Ligu šampiona i Ligu Evrope, međutim, u Nionu imaju i rezervni plan zbog čitave situacije sa koronavirusom.

Londonski "Tajms" donosi priču o planu B koji je UEFA smislila za kvalifikacije pre svega zbog neizvesnosti kada i na koji način će se završiti aktuelna sezona u Ligi šampiona i Liga Evrope koja je prekinuta.

Zato se razmatra i da sistem kvalifikacija bude skraćen, pa je tako jedan od predloga da se ne igraju dva meča, već samo jedan i to na terenu ekipe koja ima bolji koeficijent.

Ali postoji još jedna opcija kada je reč o putu ka grupnoj fazi Lige šampiona i odnosi se na to da bi mogla da se igra samo jedna runda plej-ofa.

U njoj bi učestvovali klubovi iz 12 zemalja koje nemaju svog predstavnika koji se direktno plasirao u Ligu šampiona, a među te zemlje spada i Srbija koja zauzima po koeficijentu trenutno 19. mesto na UEFA listi.

Ukoliko se dogodi da UEFA pribegne tom rešenju onda bi srpski šampion igrao samo plej-of protiv nekog od timova iz Hrvatske, Austrije, Danske, Škotske, Češke, Kipra, Grčke, Švajcarske, Švedske, Norveške ili Izraela.

Dodaje se da bi taj meč plej-ofa bio odigran na neutralnom terenu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.