PARTIZAN NE DA TITULU ZVEZDI: Sramna odluka, neka se spremi Ustavni sud!
Vazura, Vuletić i Vučelić, Foto: Starsport©

VIDEĆEMO ŠTA ĆE BITI

PARTIZAN NE DA TITULU ZVEZDI: Sramna odluka, neka se spremi Ustavni sud!

Potpredsednik crno-beli će ići do kraja u svojoj borbi

Objavljeno:

Odluka da se Crvenoj zvezdi dodeli titula iz 1946. godine izazvala je mnogo bure i protesta, pogotovo u taboru večitog rivala.

Prošlo je godinu dana od kada je Skupština FSS-a ozvaničila ovu odluku, ali potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić ne prestaje sa svojom borbom, da se crveno-belima poništi titula.

– Na današnji dan Komisija za pravna pitanja FS Srbije donela je sramno mišljenje da FK CZV ima pravo na treću zvezdicu titulom* iz 1946. Još sramniju skupštinsku odluku FSS FKP procesuira pred Osnovnim i Upravnim sudom, koji pilatovski peru ruke. Neka se spremi Ustavni sud – napisao je Vuletić na svom Tviter nalogu i dodao da pojasnio jednom pratiocu da li da li Ustavni sud postoji.

– Neophodni korak pre Strazbura.

Vuletić je napisao ko je doneo ovu, prema njegovom mišljenju, samnu odluku.

– Za su glasali: Sudija Dragan Milošević, predsednik NO i šef Pravnog tima FK CZV, postupajući sudija u predmetima “Agrobanka” , Božidar Beronja, bivši član UO FK Vojvodina i Veljko Radulović, načelnik Javne uprave Čajetine i predstavnik FK Zlatibor. Sudija Milošević, autor i predlagač zahteva FK CZV je, ujedno, i glasao za svoj predlog, protivno drevnom načelu da “niko ne može biti sudija u svojoj stvari” (nemo iudex in causa sua) čime je i namaknuta ova besramna većina. Na klupi za rezerve je sedeo Dejan Šuput, predsednik ove Komisije, bivši šef Pravnog tima FK CZV do 2010. godine, koji je glasao “uzdržano” tek kada je video da je većina i bez njega namaknuta, rečima: ” ‘Ajde, ja ću onda biti uzdržan.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.