ĐURIČIĆ JEDVA ČEKA DA SE VRATI NA TEREN: Stanje u Italiji nije toliko teško kao što se predstavlja!
Filip Đuričić, Foto: Arenasport

IGRAČ SASUOLA DAO INTERVJU ZA ARENASPORT

ĐURIČIĆ JEDVA ČEKA DA SE VRATI NA TEREN: Stanje u Italiji nije toliko teško kao što se predstavlja!

- Mi smo ovde u centru dešavanja, ali ja ne poznajem nikoga ko je zaražen korona virusom ili nekoga ko ima člana porodice koji je zaražen - istakao je bivši reprezentativac Srbije

Objavljeno:

Fudbaler Sasuola Filič Đuričić je u razgovoru za Arenasport TV istakao da jedva čeka da fudbal na Apeninima opet krene.

- Porodica i ja smo u Modeni već dva i po meseca. Ulavnom smo kod kuće, 99 odsto vremena provodimo kod kuće. Najbitnije je da smo živi i zdravi, ovo lepo vreme je doprinelo da se bolje osećamo - počeo je Đuričić.

Kakva je situacija u Italiji?

- Iskreno, nije toliko loše kao što se predstavlja. Brojke su velike, ali subjektivni osećaj je totalno drugačiji. Mi smo ovde u centru dešavanja, ali ja ne poznajem nikoga ko je zaražen korona virusom ili nekoga ko ima člana porodice koji je zaražen. Smireni smo, slušamo uputstva, moramo da budemo društveno odgovorni, ali smo optimisti da će se ova situacija rešiti i da ćemo početi da igramo fudbal.

- Sasuolo je zauzeo jasan stav, klub želi da se prvenstvo nastavi, naravno ako se ispune svi uslovi. Mi smo počeli da treniramo prošlog pondeljka i prva smo ekipa koja trenira u svom trening centru. Doduše samo na terenima. Imamo tri terena na kojima rade po dva igrača, znači šestorica treniraju u jednom terminu odvojeno. Iskreno, velika je promena izaći na teren i videti neke ljude. Voleo bih da se liga nastavi.

A da li je realno da se nastavi?

- Iskreno, nisam bio optimista na početku, ali šta se sve izešavalo u poslednjih 7-10 dana, optimista sam da će se nastaviti. Ja prvi nikada ne bih doveo u pitanje zdravlje saigrača ili nekog iz stručnog štaba, ali ako postoje uslovi da se igra, onda treba da se igra. Dolaze oprečne informacije, neko je za, neko protiv. Očekujem da će svi na kraju sesti za sto i demokratski odlučiti, ali je važno da ne bude nikakvih posledica po sve učesnike i njihovo zdravlje.

Šta očekuješ u nastavku Serije A?

- Teško je prognozirati u kakvoj će formi igrači biti posle dva i po meseca ne igranja. Do sada se forma održavala u kućnim uslovima, a verovatno će se igrati sreda-nedelja i i onda će biti puno povređenih igrača, u to sam 200 odsto siguran. Najbitnije je da sistem nastavi da funkcioniše, da uveselimo ljude koji jedva čekaju da fudbal počne. Voleo bih da šampion bude Lacio, ali ne znam koliko je to realno - poručio je Filip Đuričić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Arenasport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.