IGRAČ JE ROĐEN: Napisana knjiga o Luki Dončiću
Luka Dončić, Foto: AP

put do zvezda

IGRAČ JE ROĐEN: Napisana knjiga o Luki Dončiću

Do sada, samo nekoliko digitalnih izdanja videlo je svetlost dana, ali je ovo zapravo prva štampana knjiga koja je objavljena

Objavljeno:

Španski novinar, Havijer Ortiz objavio je knjigu o slovenačkom košarkašu, koji je u Real stigao sa samo 13 godina.

Nije mnogo vremena prošlo od kako je Luka Dončić zaigrao u NBA ligi, a o njemu je već napisana prva knjiga. Španski novinar, Havijer Ortiz objavio je knjigu pod nazivom "Igrač je rođen", koja prikazuje život slovenačkog košarkaša tokom njegovog boravka u Real Madridu, prenosi "Mozzartsport".

Do sada, samo nekoliko digitalnih izdanja videlo je svetlost dana, ali je ovo zapravo prva štampana knjiga koja je objavljena, a koja ima veze sa Dončićem. Ukupno ima 224 strane, a u njoj se nalazi preko 70 neispričanih priča o životu košarkaša u španskoj prestonici, ali i Ljubljani.

U knjizi se piše i o njegovom putu kroz mlađe kategorije, svim saigračima sa kojima je igrao, te načina na koji je došao do titule najkorisnijeg u Evroligi. Naravno, govorilo se i o njegovom odnosu sa Pablom Lasom, te debiju na Ol-Star utakmici, koja je bila posvećena smrti Kobija Brajanta.

Inače, ovo je druga knjiga koju je ovaj novinar objavio, pošto je prethodno pisao o "101 priči španske košarke" 2016. godine. A kada je reč o samom Dončiću, ovo je svakako samo prva od mnogih knjiga koje će se napisati upravo o njemu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.