KONAČNA ODLUKA: FSS saopštio kada se nastavlja Superliga! I igraće se po izmenjenom sistemu!
Superliga se nastavlja 30. maja, Foto: Starsport©

odluka je doneta

KONAČNA ODLUKA: FSS saopštio kada se nastavlja Superliga! I igraće se po izmenjenom sistemu!

Dakle, sezona će biti završena bez plej-ofa

Objavljeno: 13:42h

Konačno je doneta odluka kada će se nastaviti Superliga Srbije. Na sednici Izvršnog odbora FSS odlučeno je da se takmičenje u srpskom fudbalu nastavi od 30. maja.

Ono što je najvažnije jeste da je promenjen i sistem takmičenja, odnosno da će se sezona privesti kraju po izmenjenom sistemu, bez odigravanja plej-ofa i plej-auta.

Kako je odlučeno na sednici održanoj ove srede, biće odigrana još samo preostala četiri kola i posle toga će sezona 2019/20 biti zaključena, saopštio je FSS.

Isto važi i za Prvu ligu Srbije: još četiri kola će biti odigrana i biće proglašen kraj sezone.

Prema najavama, ne bi trebalo da bude ispadanja, već će naredne sezone Superliga biti proširena na 18 ekipa i igraće se po novom modelu, bez plej-ofa sa dvokružnim sistemom u kojem će biti odigrana 34 kola.

Superliga će biti dopunjena sa dve ekipe iz Prve lige Srbije, gde će se u poslednja četiri kola voditi velika borba za ulazak u elitu između Grafičara, Metalca i Bačke, dok svoju šansu vrebaju i Zlatibor, Kabel i Kolubara.

Što se tiče Kupa Srbije, tu promena neće biti. Igraće se sva tri preostala kruga, s tim što se od ove sezone i polufinale igra na jednu utakmicu, a ta odluka je doneta pre početka sezone. Finale Kupa Srbije igraće se 24. juna i to će biti poslednja utakmica u sezoni. Nakon toga sledi nova pauza do početka narednog šampionata.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.