Dečko koji obećava - Marakana čeka plavokosog vunderkinda!
Mateja Bačanin, Foto: FK Crvena zvezda

budućnost crveno-belih

Dečko koji obećava - Marakana čeka plavokosog vunderkinda!

Njegov talenat je prepoznao Slavoljub Đorđević

Objavljeno:

Neko ko je već dugo poznat fudbalskoj javnosti kao jedan od najvećih talenata srpskog fudbala je plavokosi napadač rođen 2003. godine - Mateja Bačanin.

Mladi fudbaler je sezonu počeo u kadetskoj selekciji Crvene zvezde, ali je na osam utakmica postigao sedam golova, što nije prošlo neopaženo kod Slavoljuba Đorđevića koji ga je pozvao da se priključi omladincima našeg kluba.

- Malo sam bio iznenađen kad je stigao poziv, ali sam dobro počeo sezonu i to je bila svojevrsna nagrada za moje partije. Brzo sam uspeo da se prilagodim, jer je i u omladincima kao i u kadetima atmosfera odlična. Ta prekomanda je pokazatelj da se u klubu računa na mene, a lično mi je to motiv više da nastavim vredno da radim i da se se što više trudim - ističe Bačanin.

Jelić i Đorđević
Jelić i Đorđević foto: FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde su suvereni lideri na tabeli, a Bačanin sa osmehom govori o tome.

- Sve protiče u najboljem redu. Ostvarujemo dobre rezultate i moramo da budemo zadovoljni zbog toga. Uvek može bolje, ali zasluženo smo prvi na tabeli i siguran sam da će tako i ostati.

Iako rođen 2003. godine, imao je Bačanin priliku da igra Ligu šampiona za mlade i da odmerava snage sa fudbalerima koji su dve godine stariji od njega.

- To je ogromno iskustvo za mene i fenomenalan osećaj. Mislim da će mi to biti od velikog značaja za sledeću godinu, jer verujem da ćemo i naredne sezone učestvovati u elitnom juniorskom takmičenju. Tek tad će da se vidi koliko su minuti, ne samo meni, već i Miletiću i Lazetiću bili značajni.

Bačanin ne pravi razliku između domaćih i međunarodnih utakmica.

- Za mene tu nema previše razlike. Protiv koga god da igraš, moraš da daš svoj maksimum i da ispoštujem sebe i saigrače. Ipak, moram da istaknem da smo u Ligi šampiona za mlade imali fenomenalnu podršku. Izvanredan je osećaj igrati pred onakvom publikom i doživeti atmosferu u kojoj ceo stadion zdušno navija za tvoju ekipu.

Bačanin se nalazi u rodnom Smederevu gde vredno trenira i sprema se za povratak na teren.

- Mi kao sportisti moramo da budemo odgovorni prema sebi i da se trudimo da održimo telo u najboljoj mogućoj formi. Dobijamo svaki dan plan i program, i lično se strogo pridržavam svega.

Otkrio je popularni Bačke koje su njegove ambicije vezane za karijeru.

- Želim što više da radim kako bih jednog dana ostvario svoj cilj, a to je da zaigram za seniorski tim Crvene zvezde - ističe talentovani napadač.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/FK Crvena zvezda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.