Čak i kada tribine budu prazne, pesma Delija će odzvanjati na Marakani!
Marko Gobeljić, Foto: Starsport©

uželeo se fudbala

Čak i kada tribine budu prazne, pesma Delija će odzvanjati na Marakani!

- Na našem stadionu su obezbeđeni svi uslovi, a na nama je da poštujemo mere dokle god ne budemo mogli da kažemo da smo u potpunosti pobedili neprijatelja - rekao je Gobeljić.

Objavljeno:

Fudbal se polako vraća na terene širom Srbije posle ublažavanja mera uvedenih za vreme vanrednog stanja izazvanog pandemijom virusa korona. Za početak će od sutra na programu biti samo treninzi po grupama, a svi ljubitelji ovog sporta nadaju se da će do kraja maja moći da uživaju i u utakmicama.

Istu nadu deli i prvotimac Crvene zvezde Marko Gobeljić. - Nisam mogao da zamislim da ćemo biti bez fudbala ovoliko dugo. Kada je čitava ova situacija počela znali smo koliko će nam nedostajati treninzi, Marakana i utakmice. Zato sada sa velikim nestrpljenjem iščekujemo povratak na teren. Svaki trening nam je u Zvezdi uvek bio uživanje, ali siguran sam da ćemo od sada još više da cenimo svaki minut proveden na terenu i da ćemo se radovati svakom danu na Marakani. Naravno, mnogo toga treba da bude urađeno kako bi bio omogućen nastavak rada na otvorenom, kao i našeg prvenstva, ali ne sumnjam da će svaki pojedinac u srpskom fudbalu biti maksimalno odgovoran. Znamo koliko je bitno da pazimo i sebe i druge kako bi nam se životi vratili u normalu. Na našem stadionu su obezbeđeni svi uslovi, a na nama je da poštujemo mere dokle god ne budemo mogli da kažemo da smo u potpunosti pobedili neprijatelja - rekao je Gobeljić.

foto: Starsport©

Pauza u prvenstvu nije značila odmor za izabranike Dejana Stankovića. - Radno je bilo u domovima svih nas. Stručni štab, kao i čitav klub, je odradio fenomenalan posao. Svako od nas je imao detaljan i personalizovan plan rada, na nama igračima je bilo samo da ispratimo zadatke. Verujem da smo svi održali dobru formu. Trudili smo se, koliko nam mogućnosti dozvoljavaju, da ubacim loptu u rad, iako to nije lako u kućnim uslovima. Takođe smo radili dosta i na analizi igre, gledali smo utakmice i sada sa ovoliko slobodnog vremena uspeli da uvodimo nešto što je ranije, zbog gustog rasporeda, uspevalo da nam promakne. Zaista smo iskoristili ovo vreme za lični napredak, svako na svoj način. Odgovor na pitanje šta mu najviše nedostaje sa Marakane još jednom potvrđuje neraskidivu vezu između navijača i Zvezde. - Naravno da su to pune tribine i pesma sa severa. Ništa drugo na svetu ne daje tako snažan motiv i vetar u leđa kao naši navijači. Mnogo nam nedostaju, sigurno nam neće biti lako bez njih u nastavku prvenstva. Ipak, oni su toliko puta napravili spektakl na našim utakmicama, da će nam njihova podrška još dugo odzvanjati u ušima, čak i kada tribine zbog bezbednosti svih nas ostanu prazne - poručio je Gobeljić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.