SKANDAL U HRVATSKOJ: Poznati fudbaler zarađuje milione, a od države uzima socijalnu pomoć u doba korone!
Petar Bočkaj, Foto: Printscreen

STRAŠNO

SKANDAL U HRVATSKOJ: Poznati fudbaler zarađuje milione, a od države uzima socijalnu pomoć u doba korone!

Sram ga bilo!

Objavljeno:

Brojni hrvatski sportisti iskoristili su državne subvencije zbog pandemije koronavirusa.

Najzvučnija imena su nogometaši Osijeka. Među njima je hrvatski reprezentativac Mile Škorić te prvi strijelac prvenstva Mirko Marić. Zatim su na popisu Petar Bočkaj, Džeri Mbakogu, Karlo Kamenar, Tomislav Šorša, Marko Malenica, Alen Grgić... Fudbaleri Osijeka zarađuju basnoslovne iznose za hrvatske prilike o čemu su javno govorili i u klubu. Primera radi, kada je Bočkaj skrivio saobraćajnu nesreću, predsednik kluba iz Gradskog vrta Ivan Meštrović je rekao:

- On je prošle godine plaćen milion i po kuna, što je peterostruka plata hrvatskog premijera. Što se tiče Škorića, za njega se pretpostavlja da mesečno zarađuje oko 20 hiljada evra, odnosno 150 hiljada kuna.

Podsećanja radi, fudbaleri Osijeka su nedavno bez prevelikih trzavica pristali na smanjenje plata zbog situacije sa koronavirusom, ali su sada zatražili subvencije.

Zatim su na popisu za državnu pomoć treneri i skauti u omladinskom pogonu Hajduka: Danijel Vušković, Stjepan Radovančić, Robert Jurica, Roko Kurtović, Siniša Šegović, Jure Srzić, Marijan Budimir, Mate Radić, Darko Franić, Zoran Roglić, Zlatko Jerković, Dejan Tomić, Ante Puljiz, Mateo Bebić, Vinko Bego... Tu je i pomoćnik U17 reprezentacije Nenad Pralija, trener kadeta Dinama Jozo Bandić, pomoćnik prve ekipe Rijeke Danko Matrljan, trener juniora Rijeke Vjekoslav Miletić...

Svima njima je isplaćeno 3250 kuna iz državnog budžeta, a veliko pitanje je - ima li možda nekoga da su mu te pare potrebnije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.