HOĆEMO NA MARS, A JEDAN VIRUS BLOKIRAO CEO SVET! Legendu jugoslovenskog fudbala mnogo nerviraju stručnjaci!
Faruk Hadžibegić se javio iz karantina u Francuskoj, Foto: Adria Media TV

kaže da je ovo velika tragedija

HOĆEMO NA MARS, A JEDAN VIRUS BLOKIRAO CEO SVET! Legendu jugoslovenskog fudbala mnogo nerviraju stručnjaci!

Čuveni Hadžibegić ispričao je kako provodi vreme u karantinu u Francuskoj

Objavljeno:

Legendarni bivši reprezentativac Jugoslavije Faruk Hadžibegić javio se iz Francuske gde boravi tokom pandemije koja je paralisala ceo svet, pa i sport.

Sadašnji selektor Crne Gore je odlučio da tokom obaveznog kućnog karantina koji je na snazi u većini država bude sa porodicom u Francuskoj gde je proveo deo igračke, ali i trenersku karijeru i gde mu je dom.

Poslednjih dana je aktulna priča oko definitivnog prekida fudbalske sezone u Francuskoj, prvenstvo se neće nastaviti i fudbala neće biti do septembra, što je izazvalo oprečne reakcije, posebno iz klubova koji nisu bili zadovoljni plasmanom na tabeli u trenutku prekida.

Faruk Hadžibegić
Faruk Hadžibegićfoto: Profimedia

- Iznenađen sam zbog čega je svet blokiran, 21. vek je, planiramo da idemo na Mars, a jedan virus blokira čitav svet. Ima oko 200.000 mrtvih, to je velika tragedija - rekao je Hadžibegić za "Arenu sport":

Kako provodite reme u karantinu?

- Dani su mi dugi, ovde je karantin jako striktno postavljen, ne možemo izlaziti sve do 1. maja, nemamo pravo da izađemo kilometar dalje od kuće i sat vremena dnevno. Fali mi fudbal, fali mi familija, fali mi društvo, fali mi onaj osećaj slobode da mogu da izađem kad hoću i da idem gde hoću.

Kakva je reakcija posle prekida sezone u Francuskoj?

- Spremali su se i nadali su se da od sredine maja krenu da treniraju, i početkom juna da se nastavi prvenstvo, da se završi regularno na terenu onako kako su se dogovorili sa UEFA. Međutim, smatram, barem ovo što vidim po novinama, da je ipak želja amaterskog fudbala i predsednika federacije Negreta prošla, i mislim da je on dobro uradio, jer bi Makron zabranio da se igra fudbal u junu mesecu.

Kakve posledice po klubove može da izazove ova odluka?

- Radi se o jednom virusu, mi imamo virus gripa svake godine koji prođe za 7-10 dana. Jako mi smeta duel tih stručnjaka, neki kažu da to nije ništa, neki kažu da nećemo izaći šest meseci. Govorimo o nekom drugom talasu, a celo vreme pričamo da ne poznajemo viruse, i kako možemo govoriti o drugom talasu ako ne poznajemo virus. Vidim da ekonomija preuzima najvažniju ulogu, jer je kolaps kako u Francuskoj tako i u svetskoj ekonomiji, pa mislim da će iz ekonomskih razloga doći do nekih odluka koje mogu biti kontradiktorne. Ali ako se fudbal ne nastavi ovde do juna, biće veliki kolaps u fudbalu u Francuskoj.

Da li je odluka više sportska ili politička?

- Problem je što se svi kriju iza UEFA koja traži da rezultat na terenu bude definitivan, a svako traži svoj interes, kako ekonomski, tako i sportski. Ovde je nemoguće pronaći sportsku odluku da zadovolji sve, neko mora biti žrtva, i najgore je što će to biti politička odluka. Velike svetske sile će odlučiti kako će biti i šta će biti, a sport će samo poslužiti iza toga. Mislim da ekonomija ipak određuje sve oko ovoga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.