Korona upropastila Partizanu dva već viđena transfera!
Vazura i Iliev, Foto: Beta/Branislav Božić

VAZURA OTKRIO

Korona upropastila Partizanu dva već viđena transfera!

Partizan je početkom aprila odlučio da fudbalerima, članovima uprave i stručnog štaba prepolovi plate u naredna tri meseca. Vazura priznaje da nisu svi igrači bespogovorno prihvatili tu odluku

Objavljeno:

Već smo vam pisali tokom ovog četvrtka da Crvena zvezda mora da proda nekog od trojice supertalentovanih fudbalera koji su dobili priliku kod Dejana Stankovića, a zna se da je i u Partizanu situacija takva da mora da živi od prodaje "svoje dece".

Stoga, crno-beli, kao uostalom ni druge srpske ekipe, nisu toliko katastrofalno pogođeni koronavirusom kao neki bogati evropski klubovi, o čemu je pričao generalni direktor kluba Miloš Vazura za Informer.

- S obzirom na to da mi planiramo budžet od sezone do sezone, za sada neće biti nikakvih promena. Ako je dosad budžet bio 15 miliona, trudićemo se da tako i ostane. Svakako ne može da bude veći u ovim uslovima, može samo da se desi da bude manji. Zbog globalne finansijske krize imaćemo određene gubitke. Tu pre svega mislim na umanjenu vrednost igrača, a Partizan se primarno finansira prodajom fudbalera - rekao je Vazura.

Miloš Vazura
Miloš Vazura foto: Printscreen/Youtube/FK Partizan Beograd

On je otkrio da je Partizan bio u pregovorima oko prodaje dvojice igrača, ali da je sada sve stopirano.

- Ogroman deo našeg budžeta zasnovan je na transferima. Veliki posao smo odradili u januarskom prelaznom roku prodajom Pavlovića. Imali smo i određene dogovore oko dvojice igrača za sledeći prelazni rok. Nažalost, ti poslovi su zasad stopirani. Taj novac koji smo očekivali od novih transfera biće ili manji nego što smo se nadali, a čak se može desiti i da ne prodamo koga smo planirali. Zbog toga moramo uraditi sve da učestvujemo u evropskim takmičenjima, jer nam je to dodatni izvor prihoda - rekao je funkcioner "crno-belih".

Partizan je početkom aprila odlučio da fudbalerima, članovima uprave i stručnog štaba prepolovi plate u naredna tri meseca. Vazura priznaje da nisu svi igrači bespogovorno prihvatili tu odluku.

- To su unutrašnje stvari kluba i nema potrebe da se detalji iznose u javnost. Vođeni su razgovori s igračima, oni razumeju situaciju. Neki razumeju bolje, neki ne u punoj meri, ali to su naša unutrašnja pitanja i nema potrebe da se o tome govori van kluba - kaže Vazura.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.