ZVEZDA SLAVILA BOD PROTIV NAS, I TO NA MARAKANI! Iz Humske peckaju Večitog rivala: Mi smo želeli pobedu, a oni...
Detalj sa 162. derbija, Foto: Starsport©

ODJECI 162. derbija

ZVEZDA SLAVILA BOD PROTIV NAS, I TO NA MARAKANI! Iz Humske peckaju Večitog rivala: Mi smo želeli pobedu, a oni...

S obzirom na to da nema fudbala u perspektivi, vreme je na prisećanje na neke mečeve iz najbliže prošlosti

Objavljeno:

I dalje traju razmišljanja u stručnim štabovima Crvene zvezde i Partizana o poslednjem Večitom derbiju, 162. po redu, tokom kog nije viđen nijedan pogodak, a i šanse su manjkale.

Retko ko je očekivao takav meč posle najava lepršavog fudbala, a svoj sud o svemu daju dva meseca kasnije članovi stručnog štaba tima iz Humske - Nenad Cvetković i Milan Đuričić Đumi.

- Imao sam tokom pauze vremena da se bavim detaljnom analizom naših utakmica, a prvi put smo igračima poslali statistiklu sa realnim pokazateljima. Recimo, na poslednjem derbiju se videlo da je Crvena zvezda ušla u meč agresivno, prema određenim pokazateljima – preagresivno. Verovatno u početnom delu meča nismo odgovorili na to. Analiza je pokazala da je intenzitet Zvezdinih igrača bio na izrazito visokom nivou, a onda dođemo do podatka da smo tokom susreta mi dobili više žutih kartona - rekao je Nenad Cvetković, trener u stručnom štabu crno-belih, a prenosi MOZZART Sport.

To nije sve:

- Dvojica naših igrača, Suma i Sadik, pretrpeli su povrede koje su ih izbacile iz konkurencije za naredne mečeve. A zna se da su nam obojica vrlo bitni. Gledao sam još sijaset naših mečeva, uočio da smo u Ligi Evrope, u nekim stvarima, odigrali bolje nego što sam mislio, ali isto tako, u prvenstvu smo, posle određenih međunarodnih izazova, bili lošiji od očekivanog - dodao je Cvetković.

Đuričić, Milošević i Cvetković
Đuričić, Milošević i Cvetković foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Njegov kolega Milan Đuričić Đumi objasnio je da se cele zime na pripremama ekipa spremala upravo za taj Večiti derbi.

- U fizičkom aspektu zimske pripreme su protrekle odlično. Fokusirali smo se na utakmicu sa Zvezdom, koja je bila na programu u četvrtom prolećnom kolu, želeli smo jedno, a desilo se nešto peto. Ma koliko kontrolisali trenažni proces, nisam očekivao toliko oštru i agresivnu igru Crvene zvezde. Posebno u prvih 20 minuta, s obzirom šta je prethodnilo derbiju i da smo samo dva dana pre utakmice imali zajednčko druženje na DIF-u- Mislio sam da će se više igrati fudbal - iznenađen je Đuričić.

Na 162. derbiju napravljena su 43 faula, što je daleko iznad evropskog proseka.

- To nas je iznenadilo i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo podbacili. Jedna činjenica, ipak, mora da nas raduje: oni su bili izuzetno srećni i zadovoljni bodom, a mi na njihovom stadionu nismo bili zadovoljni remijem. Niko od ljudi s kojim sarađujem nije bio... - zaključio je Đuričić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.