VIDIĆ JE BIO ZASTRAŠUJUĆ! UŽASAN! ŽIVOTINJA! Stalno sam molio Boga da na treningu ne budemo u istom timu!
Nemanja Vidić na treningu Mančester junajteda, Foto: EPA/Peter Powell

nije bilo lako biti ni njegov saigrač

VIDIĆ JE BIO ZASTRAŠUJUĆ! UŽASAN! ŽIVOTINJA! Stalno sam molio Boga da na treningu ne budemo u istom timu!

Bivši golman Mančester junajteda o treninzima sa srpskim fudbalerom

Objavljeno:

Nekadašnji reprezentativni čuvar mreže Engleske Ben Foster prisetio se kako je to bilo biti saigrač sa Nemanjom Vidićem u Mančester junajtedu.

Foster je na početku svoje karijere bio član "crvenih đavola" i bio je treći golman iza Van der Sara i Tomaša Kuščaka, ali je ipak trenirao sa nekima od najboljih igrača sveta u tom trenutku.

Poseban utisak na njega je ostavio srpski fudbaler koji je oduvek važio za beskompromisnog borca koji ne da samo ne voli da gubi, nego koji i na treningu ide do granice svog maksimuma.

Ben Foster se prisetio svojih treninga sa Vidićem u Mančester junajtedu
Ben Foster se prisetio svojih treninga sa Vidićem u Mančester junajtedufoto: EPA/Peter Powell

- Ako govorimo o Vidiću kao tipu van terena, bio je miran, ćutljiv, ali na terenu čak i na treninzima je bio zastrašujuć, iskreno rečeno. Bio je užasan i nije ga bilo briga. Kada je trebalo da igramo pet na pet ili šest na šest, molio sam se: “Samo da ne budem u timu sa Nemanjom - ispričao je Foster za engleske medije.

Svaka greška, čak i na treningu, kaže golman, izašla bi igračima na nos.

- Ukoliko bi se desilo da ne pobedimo ili ako pomisli da je neko nešto mogao ili morao da uradi bolje, i te kako mu je to stavljao do znanja i to bi mu stalno prebacivao. Nikog nije štedeo. Iskreno, bio je stvarno užasavajući na treninzima.

Nemanja Vidić u duelu sa bivšim saigračem Dmitrom Berbatovim
Nemanja Vidić u duelu sa bivšim saigračem Dmitrom Berbatovimfoto: EPA/Gerry Penny

Foster nije imao priliku mnogo puta da na zvaničnim mečevima čuva gol Mančestera, ali priznaje, tada mu je Vidić bio idealan saigrač.

- Bilo je kao iz snova. Ispred mene su bila dvojica fantastičnih defanzivaca. Jedan je bio najelegantniji, koji je iznosio loptu – Rio Ferdinand, a drugi je bio životinja, krvavi radnik, koji je bio srećan da gurna glavu gde drugi ne bi nogu – Nemanja Vidić. Bio je to savršen tim - priznao je Ben Foster.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.