VAPAJ FUDBALERA ZAROBLJENIH NA AERODROMU: Spavamo na betonu, naša vlast nas je izdala! Pomozite nam!
Argentinski fudbaleri su zarobljeni na aerodromu, Foto: Pritnscreen/Twitter/CRISTIAN GUANCA

A zarađuju milione

VAPAJ FUDBALERA ZAROBLJENIH NA AERODROMU: Spavamo na betonu, naša vlast nas je izdala! Pomozite nam!

Trojica Argentinaca koji fudbalski hleb zarađuju u Saudijskoj Arabiji već nedeljama "žive" na aerodromu u Frankfurtu

Objavljeno:

Novi koronavirus izaziva brojne poteškoće širom sveta, a čak su se i pojedini fudbaleri koji ne igraju trenutno upravo zbog pandemije - našli u "nebranom grožđu". Zapravo, "zarobljeni" su na aerodromu i to na kontinentu sa kog uošte nisu.

A sve im je, isprva, bilo idilično.

U Saudijskoj Arabiji Leonardo Žil, Serđo Vitor i Kristijan Guanka zarađuju milione, ali su zbog koronavirusa krenuli kući, a nisu ni mogli da sanjaju šta će da ih snađe.

Avionom su, naime, stigli u Frankfurt, pa su čekali novi let za domovinu, i to preko brazilskog Sao Paula. Međutim, nisu uspeli da na vreme dobiju dozvolu za privatni let između dve države jer je sada kompletan avio-saobraćaj između Argentine i Brazila zaustavljen. Njih trojica su, zbog toga, zaista "zarobljenici aerodroma".

- Kucali smo na sva vrata, ovo je velika sramota! U Buenos Ajres odlaze prazni avioni kako bi pokupili strance, a ja ne razumem zašto nam naša sopstvena vlast ne dozvoljava da se vratimo svojim kućama?! Argentinci smo, a Vlada Argentine nas je ostavila na cedilu - istakao je je Žil.

Ovi milioneri, kako kažu, sada spavaju na betonu i ništa im drugo i nije preostalo nego da čekaju da se "situacija normalizuje". Kada će to biti, ni oni, ni mnogi drugi - ne znaju.

Leonardo Žil je na fudbalskom tržištu najvredniji od ove trojice Argentinaca, procenjen je na tri miliona evra, i to nakon što ga je u januaru Al itihad otkupio od Rosarija za 1,6 milona. Guanka trenutno vredi 2,2 miliona, a za 880.000 je stigao u Šabab iz Kolona, dok je Vitor kao slobodan igrač stigao iz Rasinga u Damak, a njegova vrednost na tržištu fudbalera je trenutno oko 950.000 evra.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.