KOLAROV OTKRIO TAJNU SVOG RAZORNOG ŠUTA I SLOBODNJAKA: Drvena kapija i vrištanje komšija!
Aleksandar Kolarov produžiće ugovor s Romom na još godinu dana, Foto: EPA/Claudio Peri

razmišlja o kraju karijere

KOLAROV OTKRIO TAJNU SVOG RAZORNOG ŠUTA I SLOBODNJAKA: Drvena kapija i vrištanje komšija!

Srpski fudbaler je vežbao svoj udarac po kome je prepoznatljiv

Objavljeno:

Aleksandar Kolarov još neko vreme planira da šparta fudbalskim terenima, a zašto i ne bi kada igra odlično od kada se 2017. godine vratio u Italiju, iako je imao nesuglasica sa navijačima Rome.

Srpskom reprezentativcu je ponuđen novi ugovor do 2021. godine, a u izjavi za italijanske medije kaže da polako razmišlja o životu posle fudbala.

- Ne osećam se uopšte staro. Mada moram da priznam da je veći karijere iza mene. Imam planove za bližu budućnost, godinu ili dve. Fizički se odlično osećam, i sigurno ću ostati u fudbalu. Imam vremena da o svemu razmislim - rekao je Kolarov.

Aleksandar Kolarov planira da ostane u fudbalu i posle karijere
Aleksandar Kolarov planira da ostane u fudbalu i posle karijerefoto: EPA

Njegov zaštitni znak je fantastičan šut, a od kada je ponovo u Italiji trenutno nema boljeg izvođača slobodnih udaraca i prekida od njega (uostalom za 3 godine je postigao najviše golova iz slobodnjaka od svih igrača u Seriji A).

- Moj brat i ja smo se igrali u porodičnom dvorištu dok smo bili deca. Naša drvena kapija imala je limeni deo na vrhu koji je stvarao glasan zvuk svaki put kada biste pogodili to mesto. Uvek sam pokušavao da pogodim to mesto. Vežbali smo šut i terali komšije da vrište na nas. Da biste imali ubojit šut, potreban je talenat. Zatim odgovarajuće stopalo i mnogo vežbe. Za mene je vrlo bitan zalet. Ako dobro uklopim telo i vidim kako stoji živi zid, postoji velika mogućnost da golman vidi loptu u mreži - rekao je Aleksandar Kolarov.

Aleksandar Kolarov o svom šutu i slobodnim udarcima
Aleksandar Kolarov o svom šutu i slobodnim udarcimafoto: Starsport©

On se ovom prilikom dotakao i odnosa sa Sinišom Mihajlovićem s kojim je sarađivao u reprezentaciji, a koji je bio pomalo i turbulentan.

- Kada sam počinjao da igram fudbal bio je idol mnogim klincima u Srbiji. Imao sam sreću da sarađujem sa njim. Dao mi je mnogo korisnih saveta - dodao je Kolarov.

Kolarov je do prekida sezone u Italiji postigao 6 golova uz 4 asistencije, a najdraži mu je gol za pobedu u Bolonji u 90. minutu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.