UEFA UBLAŽILA STAV O KRAJU DOMAĆIH PRVENSTAVA: Škoti, Holanđani i Belgijanci će ipak igrati Evropu naredne sezone!
UEFA, Foto: Profimedia

LEPE VESTI ZA POJEDINCE

UEFA UBLAŽILA STAV O KRAJU DOMAĆIH PRVENSTAVA: Škoti, Holanđani i Belgijanci će ipak igrati Evropu naredne sezone!


O tome kako će se odrediti mesta u Ligi šampiona i Ligi Evrope odlučivaće IO na vanrednom sastanku u četvrtak

Objavljeno: 11:51h

Evropska kuća fudbala (UEFA) ublažila je stavove prema domaćim prvenstvima i na poslednjem sastanku odlučila da ligama koje ne nastave sezonu 2019/2020 zbog koronavirusa dozvoli da igraju u evropskim takmičenjima naredne godine.

Zemlje u kojima je fudbal, za sada, završio svoja prvenstva su: Belgija (iako je spremna da se predomisli), Holandija (Vlada produžila mere zabrane javnih događaja i okupljanja još tri meseca) i Škotska.

Ona se i dalje drži snažne preporuke da se takmičenja završe, ali više nema pretnje da će svako ko ne nastavi sezonu biti onemugućen da igra u evrokupovima.

Svesni da je situacija u borbi sa koronom zamršena, i da svaka zemlja odlučuje o merama sama za sebe, čelnici UEFA ne mogu da donose opšte odluke jer ništa više ne zavisi samo od njih i njihovog sporta.

Prema novom shvatanju biće osmišljene smernice za „posebne slučajeve koji nisu u mogućnosti da završe sezone“. Kako će se odrediti mesta u Ligi šampiona i Ligi Evrope odlučivaće IO na vanrednom sastanku u četvrtak.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.