POVRATAK FUDBALA: Lige su spremne za utakmice iza zatvorenih vrata!
Foto: Printskrin

reč predsednika

POVRATAK FUDBALA: Lige su spremne za utakmice iza zatvorenih vrata!

- Možda ćemo morati da nastavimo bez navijača, ali mislim da je najvažnija stvar da se igra", rekao je Čeferin za Korijere dela Sera.

Objavljeno:

Predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksander Čeferin rekao je danas da su lige širom Evrope spremne da se vrate u akciju iza zatvorenih vrata u pokušaju da ograniče štetu koju nanosi korona virus.

Fudbalske lige suspendovane su od sredine marta zbog pandemije koja je u Evropi odnela više od 100.000 života.

Ali, šef evropskog fudbala smatra da bi povratak utakmica bio vrlo važan korak ka povratku normalnom životu i izbegavanju velikih finansijskih gubitaka za lige.

"Verujem da postoje opcije koje nam mogu omogućiti da ponovo pokrenemo šampionate i završimo ih. Možda ćemo morati da nastavimo bez navijača, ali mislim da je najvažnija stvar da se igra", rekao je Čeferin za Korijere dela Sera.

foto: EPA/Angel Diaz

Po njegovim rečima, scenario po kojem se takmičenja ne bi završila bio bi užasan za klubove i lige.

"Bolje je igrati iza zatvorenih vrata nego nikako. U teškim vremenima ljudima bi to donelo sreću i odredjen osećaj normalnosti, čak i ako utakmice mogu da gledaju na TV-u", rekao je Čeferin.

Čeferin je rekao i ako se lige vrate "dovoljno brzo", onda bi i mečevi Lige šampiona i Lige Evropa mogli da se "igraju paralelno", bez postojanja krajnjeg roka za finala.

Slovenac je kazao i da nije naklonjen ideji da se sezona završi u septembru i oktobru jer bi to onda imalo "veliki uticaj" na sezonu 2020/21.

"Možemo da završimo sezonu, ali moramo poštovati odluke koje su donele vlasti. Prioritet su zdravlje navijača, igrača i trenera", rekao je Čeferin.

Što se tiče zemalja koje su odlučile da ne završe sezonu, Čeferin je rekao da će Uefa "preispitati te slučajeve".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.