SAVO MILOŠEVIĆ ZAVRŠIO NA SAJTU MANČESTER JUNAJTEDA: Ogromno priznanje za ponos trenera Partizana!
Savo Milošević je dve godine igrao u tandemu sa Dvajtom Jorkom, Foto: Profimedia

Lepo je ovo priznanje

SAVO MILOŠEVIĆ ZAVRŠIO NA SAJTU MANČESTER JUNAJTEDA: Ogromno priznanje za ponos trenera Partizana!

Legenda Premijer lige ga stavila u svoj idealni tim

Objavljeno:

Ne zaboravljaju se igre i golovi Sava Miloševića na Ostrvu iako je samo tri sezone proveo u Premijer ligi kao član Aston Vile.

Iako su oprečna mišljenja o njegovom učinku i dosta navijača birmingemskog kluba smatra da je današnji trener Partizana morao više da trese mreže, njegovi saigrači iz tog vremena imaju drugačije mišljenje.

A posebno jedan čija se reč izuzetno ceni u Engleskoj. U pitanju je legendarni Dvajt Jork, koji je svojim golovima obeležio i Aston Vilu i Mančester junajted.

Upravo je nekadašnji reprezentativac Trinidada i Tobaga za zvaničan sajt "crvenih đavola" sastavio svoj idealan tim od igrača sa kojima je delio svlačionicu tokom karijere.

A u tom timu je bilo mesto za Miloševića koji se našao u samom špicu rame uz rame sa Endijem Kolom, sa kojim je Jork sjajno sarađivao u Junajtedu.

- Srpski napadač je ostvario pristojan golgeterski učinak u Premijer ligi, posle koje je krenuo ka još većim ostvarenjima u karijeri. Između ostalog, osvajanju Zlatne kopačke na EURO 2000. u Belgiji i Holandiji sa reprezentacijom Jugoslavije - primećuju u Mančesteru.

Dvajt Jork je stavio Sava Miloševića u svoj idealni tim
Dvajt Jork je stavio Sava Miloševića u svoj idealni timfoto: EPA/SINEAD LYNCH

Milošević je 1995. godine za 3.500.000 funti prešao iz Partizana u Vilu, a prve sezone je postigao 13 golova uključujući i vodeći u finalu Liga kupa protiv Lidsa.

Sa Jorkom je igrao 2 sezone, pre nego je ovaj otišao na "Old Traford", a Srbin je naredne sezone otišao u Saragosu.

Idealni tim Dvajta Jorka: Mark Bosnić – Geri Nevil, Pol Mekarti, Ugo Ehiogu, Stiv Staunton – Dejvid Bekam, Pols Skols, Roj Kin, Rajan Gigs – Endi Kol, Savo Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.