UŽIČANI TRAŽE DA SE STADION NAZOVE PO RADOMIRU ANTIĆU: Hoće da organizuju i spektakl sa svim zvezdama njemu u čast!
Pokrenuta je inicijativa da se stadion u Užicu zove po Radomiru Antiću, Foto: Starsport©

Najpoznatiji čovek iz tog kraja

UŽIČANI TRAŽE DA SE STADION NAZOVE PO RADOMIRU ANTIĆU: Hoće da organizuju i spektakl sa svim zvezdama njemu u čast!

U Užicu je pokrenuta inicijativa da se promeni ime Gradskog stadiona

Objavljeno:

Užičani su pokrenuli inicijativu da Gradski stadion ponese ime Radomira Antića, ali i da se, kada se smiri situacija sa koronavirusom, u Užicu okupe svetske i domaće fudbalske zvezde i odrigraju utakmicu u njegovu čast.

Nakon nedavne smrti Radomira Antića, velikog fudbalera, trenera, humaniste i čoveka koji nikada nije zaboravio svoj grad Užice i klub Slobodu u kojoj je načinio prve fudbalske korake, pokrenuta je inicijativa da Gradski stadion u Užicu ponese njegovo ime.

Za to je u jednoj anketi na društvenim mrežama glasalo više od 4.000 Užičana.

- On je bio izuzetno cenjen kao igrač i trener, ali i voljen kao ličnost i osoba. Smatram da stadion treba da nosi njegovo ime, jer je zaista pokazao koliko voli naš kraj, jer je slobodno vreme provodio na Zlatiboru i dosta vremena na Slobodinim utakmicama, ma u kojoj ona ligi bila - kaže Aleksandar Jelisavčić, član UO GFK Sloboda.

Radomir Antić je najviše vremena provodio na Zlatiboru i u Užicu
Radomir Antić je najviše vremena provodio na Zlatiboru i u Užicufoto: Starsport©

Da li će se to i ostvariti, odlučiće grad Užice, koji prema rečima pomoćnika gradonačelnika Užica Nemanje Nešića, ozbiljno razmatra ovu ideju.

- Ukoliko se opredelimo da stadion treba da ponese vlastito ime po nekom to bi trebalo da bude ime Radomira Antića. Ovo je grad koji je dao veliki broj poznatih i priznatih sportista, ali Radomir Antić uzimajući značaj na svetskom nivou je jedan od najvećih koji je ovaj grad dao - navodi Nešić.

To bi moglo da se desi ujedno i sa realizacijom ideje koja je potekla od ljudi koje je Radomir trenirao - da se u Užicu odigra utakmica u njegovu čast, a koja bi okupila najveće zvezde domaćeg i svetskog fudbala.

Radomir Antić je trenirao Atletiko Madrid i Barselonu
Radomir Antić je trenirao Atletiko Madrid i Barselonufoto: EPA/Andreu Dalmau/EPA/Paco Campos

- Voleo bih da vidim sve velike zvezde koje Užičani nemaju priliku da vide uživo od Kaminera, Moline, Agilere, braće De Bur do Klajverta i naravno uz naše fudbalere koji su igrali u Arfici za reprezentaciju koju je Anitić predvodio - dodaje Nešić.

Jednu takvu utakmicu, tvrde Užičani, zaslužuje i Radomir Antić i Užice, a nadaju se da bi to moglo da bude već tokom ovog leta, ako se situacija sa koronavirusom smiri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.