HRVAT MU TRAŽIO 300.000 EVRA DA BI IGRAO: Zvao me je i pretio smrću! Govorio da mi zna porodicu!
Fransisko Kikin Fonseka je odmah po dolasku u Benfiku bio žrtva iznude, Foto: EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Bio žrtva iznude

HRVAT MU TRAŽIO 300.000 EVRA DA BI IGRAO: Zvao me je i pretio smrću! Govorio da mi zna porodicu!

Ubrzo je glavom bez obzira pobegao nazad u Meksiko

Objavljeno:

Svi dobro znaju da se "sumnjivi" likovi najviše motaju oko fudbala, a naročito prilikom transfera fudbalera, jer je tu najveći novac, pa mnogi "menadžerišu" ili traže od igrača da im daju pare za "zaštitu".

Takvo iskustvo je imao meksički fudbaler Fransisko Kikin Fonseka, koji je ispričao kako ga je posle prelaska u Benfiku u januaru u 2007. godine, presreo hrvatski "biznismen" i tražio mu novac.

- Prišao mi je jedan hrvatski bizmnismen i rekao 'Kikin, ne znam da li znaš, ali ja sam bio taj koji te je doveo u Benfiku'. Odgovorio sam da to nije tačno i da me je doveo predsednik Benfike, koji je išao u Meksiko zbog mene - počeo je priču Fonseka i otkrio da mu je neimenovani Hrvat tražio čak 300.000 evra.

Fransisko Kikin Fonseka se posle samo 6 meseci vratio u Meksiko
Fransisko Kikin Fonseka se posle samo 6 meseci vratio u Meksikofoto: EPA/MANUEL DE ALMEIDA

- Zauzvrat je bio, navodno, blizak s trenerom Fernandom Santošom kako bih igrao više. Otišao sam kod trenera i objasnio mi je da nema nikakve veze sa tom osobom. Taj biznismen me je opet zvao i pretio smrću, govoreći da mi zna porodicu.

Fonseka je ispričao i kako je prebrodio dramu.

- Ignorisao sam sve i vratio sam se u Tigres. Direktor kluba je morao na sud zbog tog transfera, ne znam kakve su to veze bile", naveo je.

Fonseka je u Lisabonu odigrao samo 13 utakmica, uz tri gola, ali nije više igrao u Evropi iako je bio smatran za velikog talenta. Moguće i zbog ovog iskustva kada je umalo postao žrtva iznude.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.