DA LI ĆE I KAKO SEZONA BITI ZAVRŠENA: Terzić otkrio 3 moguća scenarija
Zvezdan Terzić, Foto: Starsport©

takva je situacija

DA LI ĆE I KAKO SEZONA BITI ZAVRŠENA: Terzić otkrio 3 moguća scenarija

- Niko sa sigurnošću ne može da kaže i da li će se nastaviti. U stalnom smo kontaktu sa Zoranom Lakovićem iz UEFA

Objavljeno:

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić odgovarao je na pitanja novinara na "Zvezda TV".

On se dotakao velikog broja aktuelnih tema, a jedna od njih je bilo i to kada i na koji način će se nastaviti prvenstvo.

- Niko sa sigurnošću ne može da kaže i da li će se nastaviti. U stalnom smo kontaktu sa Zoranom Lakovićem iz UEFA. Takođe, u kontaktu smo sa ljudima iz Partizana, Vladimirom Bulatovićem iz Zajednice SL, kao i predsednikom FSS Slavišom Kokezom. Imamo tri scenarija: da se prvenstva završe u zamišljenom formatu, drugi je da se završe po skraćemom modelu i treći je da se ne završe i da se registruju u postaojećem stanju kao u Škotskoj i Belgiji. Škotska i Belgija su sa arguemntovanim razlozima obrazložili stav i UEFA će to prihvatiti. Većina liga insistitra na završetku prvenstva, jer veliki deo budžeta popunjavaju kroz TV prava.

- Koji od ovih scenarija će odrediti FSS, niko ne zna. Sve zavisi od više faktora. Kad će se ukinuti vanredno stanje, a tu je i kalendar UEFA za start kvalifikacija za LŠ i LE. Mi se moramo uskladiti sa merama Vlade Srbije i kalendarom UEFA. Da li ćemo imati dovoljno termina ili samo delimično, ne zavisi od nas. Ja bih voleo da se sve završi u zamišljenom formatu. Želimo na regularan način, bez bacanja mrlje, da uzmemo titulu. Ali to ne zavisi od mene, već od pomenutih stvari. Iskreno se nadam da se prvenstvo nastavi 23. maja. Verovatno će se stanje ukinuti iza Đurđevdana i biće potrebno da se igrači malo spreme. I to uz skraćenu proceduru da se odigraju četiri kola prvenstva i tri meča Kupa - rekao je Terzić.

Istakao je i da je siguran da publike neće biti...

- Ubeđen sam da će nastavak prvenstva biti bez publike. Postoje indicije i da se sledeća sezona igra bez publike. Zvezda osam odsto dobija od ulaznica, ali veliki problem će biti zbog situacije na ostalim evropskim stadionima. Zvezda 85 odsto budžeta dobija iz inostranstva, skoro polovinu od transfera i ako se bez publike bude igrala sledeća sezona onda će ostali evropski klubovi kresati budžet - rekao je Terzić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.