KRASIĆ IMA VELIKE PLANOVE: Ostajem u igri, hteo me je Mančester Siti, ali sam izabrao Juventus!
Krasić i Pantelić, Foto: Starsport©

opa

KRASIĆ IMA VELIKE PLANOVE: Ostajem u igri, hteo me je Mančester Siti, ali sam izabrao Juventus!

- Samo još ne znam da li kao funkcioner ili trener. Još nisam ništa odlučio, videćemo dok dođe vreme -

Objavljeno:

Najbolji fudbal karijere Miloš Krasić igrao je krajem prošle decenije, kada je kao zvezda moskovskog Spartaka opčinio fudbalsku Evropu, a u tome mu veliki zamajac dao Radomir Antić.

Tada su se najveći klubovi Evrope otimali za Krasića, ozbiljno je zainteresovan bio i Mančester Siti, tada u procesu izgradnje budućeg šampiona Engleske, ali kada je dobio poziv jednog kluba o drugim ponudama nije ni razmišljao. S druge strane žice bili su predstavnici Juventusa.

- Najbolje dane karijere proveo sam u Moskvi, dok sam igrao za CSKA. Osim toga što sam igrao najbolji fudbal karijere, osvojili smo Kup UEFA (Ligu Evrope). E, onda sam 2010. godine imao nekoliko ponuda. Tražio me je Siti, a zvao je i Juventus. Moj je izbor bio Juventus. Prve godine sam igrao dobro, kasnije smo bili i šampioni Italije. S dolaskom Antonija Kontea se sve promenilo. Skroz je promenio taktiku i formaciju, gde se ja nisam uklapao - priznaje Krasić.

foto: Starsport©

Posle dugačkih pregovora Krasić sredinom avgusta 2012. stiže u Fenerbahče za 7.000.000 evra i godišnju platu od 2.300.000 evropskih novčanica! Međutim, vreme u Istanbulu nije prošlo najbolje...

- Nažalost, nije to bilo to. Bio sam ozbiljno povređen. Hteo sam da se vratim na teren što je pre moguće i pokažem ono najbolje. Igrao sam i preopteretio pre nego što sam uspeo da se oporavim. Ta žurba me je skupo koštala, čak i još teže povrede. Fenerbahče će zauvek biti u mom srcu. Moja porodica i ja smo bili srećni. Najveća žal u mojoj karijeri je što navijači Fenera nisu videli pravog Krasića na delu.

foto: Starsport©

Početkom decembra Krasić je napustio Lehiju iz Gdanjska i od tada više nema klub. Jasno je, karijera je završena...

- U Gdanjsku sam igrao dobro jer nisam bio povređen. Međutim, shvatio sam da je vreme da se povučem. Shvatio sam da nemam više motivaciju kao ranije. Kada gledam utakmice čak i poželim da se vratim na terenm, ali siguran sam da sam doneop pravu odluku, zbog svoje porodice“.

Međutim, Krasić nije definitivno odustao od fudbala...

- Ostajem u igri sigurno, samo još ne znam da li kao funkcioner ili trener. Još nisam ništa odlučio, videćemo dok dođe vreme - zaključio je Krasić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.