HRVATSKI KLUB PRED GAŠENJEM ZBOG KORONE: Srpski fudbaler zanemeo kad su mu rekli da će teško opstati!
Komnen Andrić je kapiten Intera iz Zaprešića, Foto: Printscreen/Youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

Teški dani za hrvatskog prvoligaša

HRVATSKI KLUB PRED GAŠENJEM ZBOG KORONE: Srpski fudbaler zanemeo kad su mu rekli da će teško opstati!

U njemu je do sada kapitensku traku nosio Komnen Andrić

Objavljeno: 12:05h

Ekonomska kriza zbog pandemije koronavirusa i obustave svih takmičenja već je žestoko udarila na sport, a posledice će biti teške i dalekosežne, što se vidi i na primerima nekih manjih klubova.

Većina sportskih kolektiva je dovedena pred bankrot i nalazi se u prilično bezizlaznoj situaciji, a jedan od takvih jeste i Inter iz Zaprešića.

Ovaj hrvatski klub je na ivici gašenja posle povlačenja glavnog finansijera Velibora Kvrgića i grupe ljudi oko njega.

Trener Željko Petrović je već otišao, a igrači ne znaju šta ih je snašlo i šta da očekuju.

Željko Petrović sa Dikom Advokatom
Željko Petrović sa Dikom Advokatomfoto: Saša Pavlić Koky

- Na žalost, moj posao u Interu je završen. Nazvao me Kvrgić i rekao mi je da zbog neizvesne situacije uzrokovane koronavirusom više nije u mogućnosti sa svojim partnerima da investira u klub. Moj je ugovor, inače, trajao do 30. juna, međutim rekli su mi kako nema potrebe da ostajem u Interu, budući da više neće finansirati klub. A oni su me i doveli u Inter, rekli su mi da ne mogu ostvariti ono što su obećali te da je ovaj sporazumni raskid najbolje rešenje u ovako teškoj situaciji - objasnio je situaciju odlazeći trener Petrović.

Prema njegovim rečima, kada je to saopštio kapitenu Komnenu Andriću i zameniku kapitena Igoru Postonjskom, cela je svlačionica ostala bez reči. Šta će biti s njima, to sad niko ne zna.

- Želio bih se da se zahvalim svim ljudima u Interu s kojima sam sarađivao u ovih nekoliko meseci. Posebno bih pozdravio tetu koja je brinula o nama kao da smo njeni sinovi! Upoznao sam fantastične ljude i ovo je za mene bilo lepo iskustvo, žao mi je što se ovako završilo, što nas je ova pošast prekinula u zajedničkom poslu. Bio sam toliko srećan što sam opet mogao raditi u Hrvatskoj, videti prekrasni Zagreb, ali protiv više sile ne možemo. Interu želim sve najbolje i možda nam se putevi opet negde ukrste - na kraju je poželeo Petrović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.