Gde je i šta radi Superliga Srbije? Datum nastavka je gotovo izvestan - dva su moguća scenarija za kraj prvenstva!
Nenad Lalatović, Foto: Starsport©

FUDBALSKA JAVNOST ČEKA

Gde je i šta radi Superliga Srbije? Datum nastavka je gotovo izvestan - dva su moguća scenarija za kraj prvenstva!

Jedni smatraju jedno, drugi drugo, a videćemo šta će se na kraju ispostaviti kao konačno rešenje

Objavljeno: 11:46h

Određene evropske lige već najavljuju povratak na teren i nastavak šampionata, pa se srpska fudbalska javnost zapitala šta se dešava po tom pitanju u Linglong Superligi Srbije.

Kako stvari stoje, šampionat bi mogao da se nastavi početkom juna, s tim da bi svi klubovi dobili tri nedelje da se pripreme za završetak lige, dakle, imali bi praktično treće ovosezonske pripreme.

Kako piše Hotsport, najrealnije je očekivati da Superliga bude nastavljena prvih dana juna, međutim u ovom trenutku postoje ozbiljne razlike u stavovima oko načina odigravanja preostalih utakmica.

Deo klubova iz iz elite i Prve lige Srbije smatra da sezonu treba završiti kako je i planirano, uključujući i plej-of, na svaka tri dana. To bi značilo da učesnici kvalifikacija za evropska takmičenja praktično ne bi imali predah uoči početka nove sezone, naravno, ukoliko bi same kvalifikacije počele na vreme, što je u ovom momentu takođe pod velikim znakom pitanja.

Drugi klubovi, pak, smatraju da bi trebalo da se odigraju samo još preostala četiri kola pre plej-ofa, jer je borba za titulu praktično (još uvek ne i matematički) rešena, a da bi to bilo dovoljno za Čukarički, Vojvodinu i TSC da se izbore za preostala dva mesta u Evropi (Zvezda je već sigurna, Partizan je veoma blizu tome). Međutim, ovo sigurno ne odgovara onima koji se bore za opstanak, posebno Radu, koji uvek zapne u poslednjem delu sezone i praktično ispliva iz ambisa i ostane u elitnom društvu.

Videćemo šta nas čeka.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.