Italijani objavili kada se vraćaju na teren!
Serija A - ilustracija, Foto: Espreso ilustracija

NAJNOVIJA VEST

Italijani objavili kada se vraćaju na teren!

Čini se da se život u Italiji, ali i u ostatku Evrope polako vraća u normalne tokove i za nešto više od mesec dana ćemo verovatno ponovo gledati i utakmice

Objavljeno:

Italija je zemlja koja je žestoko pogođena pandemijom koronavirusa, ali stvari polako idu u dobrom smeru i očekuje se da bi životne aktivnosti mogle početkom maja doći u normalu.

To svakako treba da raduje ljubitelje fudbala jer je, prema navodima Gazzette dello Sport, početak trening kampa za klubove iz Serije A zakazan za 4. maj.

Ovaj list navodi kako klubovi razmišljaju o povratku na trening 4. maja uz obaveznu distancu među fudbalerima, da bi nakon tri sedmice treninga krenuli i sa utakmicama.

Serija A
Serija A foto: EPA

Postoje tri potencijalna datuma za nastavak sezone. Prvi je 24. maj, a tu su još u opcijama 31. maj i 7. juni. Klubovi bi u tom slučaju imali šest i po sedmica da završe prvenstvo, koje bi potrajalo do početka jula.

FIFA je odlučila da izađe timovima u susret i odlučila je da produži ugovore igračima koji su bili slobodni 30. juna i omogućila im je da završe sezonu s aktuelnim ekipama.

Čini se da se život u Italiji, ali i u ostatku Evrope polako vraća u normalne tokove i za nešto više od mesec dana ćemo verovatno ponovo gledati i utakmice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.