OD BOLA NISAM IMAO SNAGE DA PROGOVORIM: Nikom, ali nikom nije teže nego njemu zbog smrti Radomira Antića!
Radomir Antić, Foto: Starsport©

DRŽI SE!

OD BOLA NISAM IMAO SNAGE DA PROGOVORIM: Nikom, ali nikom nije teže nego njemu zbog smrti Radomira Antića!

- Da nije bilo njega, ko zna gde bih ja sada bio

Objavljeno:

Smrt Radomira Antića potresla je ceo fudbalski svet, a poseban uticaj imala je na one ljude sa kojima je legendarni trener nekada sarađivao.

Takav je i Milinko Pantić, čovek koga je legendarni stručnjak praktično izmislio kao igrača, a kome je ovaj posle uzvratio na najlepši mogući način, pogotkom u finalu Kupa Kralja u dresu Atletiko Madrida za kompletiranje prve duple krune u istoriji tog velikog kluba.

- Nisam bukvalno imao snage da pričam. Španci su po tom pitanju drugačiji od nas, oni odmah zovu, za njih je to nekako najnormalnije, a ja od šoka jednostavno nisam imao snage da progovorim - počeo je priču, za "Novosti" Milinko Pantić i dalje vidno uništen od bola.

Milinko Pantić
Milinko Pantić foto: Youtube / Printscreen

Vest o smrti čoveka koji je u njegovoj karijeri predstavljao sve, Milinka i njegove najbliže je zatekla u domu u Madridu.

- Supruga, dve kćerke i ja smo u potpunom šoku. Lično sam Radomira doživljavao kao familiju, kao najbliži rod, a znam da je i on tako doživljavao mene i moju porodicu. Sećam se da je kada mi se rodila starija kćerka govorio da mu je to prva unuka. Napustio nas je mnogo dobar čovek i to je ono što želim posebno da naglasim, a to kakav je bio stručnjak svi znaju i izlišno je pričati.

Uticaj Radomira Antića na karijeru Milinka Pantića je nešto nesporno, nešto o čemu bi moglo da se priča tri dana bez prestanka.

- Da nije bilo Radomira Antića ja danas ne bih bio ovde gde se nalazim, ne bih ni bio u prilici da vam se javim iz Madrida. Radomir je uz Mocu Vukotića, koji me je odveo u Panionios, najznačajniji čovek u mojoj karijeri. Još od momenta kada me je prvi put gledao u dresu Jedinstva iz Malog Zvornika postali smo nekako sudbinski vezani, jedan bez drugog više nismo mogli. Isprva je hteo da me povede u Saragosu još 1988, ali to tada nije bilo moguće zbog zakonskih regulativa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.