FUDBAL NAM SE POLAKO VRAĆA! Prva jača evropska liga zakazala termin za nastavak prvenstva!
Detalj pred utakmicu Totenhem - Ajaks, Foto: EPA/Neil Hall

KONAČNO

FUDBAL NAM SE POLAKO VRAĆA! Prva jača evropska liga zakazala termin za nastavak prvenstva!

Najveći klubovi pop su ranije iskazali želju da se prvenstvo prekine ili sezona ponišiti, ali od toga izgleda da neće biti ništa

Objavljeno: 08:15h

Pandemija koronavirusa je paralizovala zapadnu Evropu zbog čega su sve jače fudbalske lige prekinute već sedmicama.

Međutim, čini se da se stvari polako počinju normalizovati te da se počinje navikavati na život sa i posle koronavirusa. Nemački klubovi su počeli da treniraju, a FS Holandije (KNVB) je već zakazao termin za nastavak prvenstva.

Nakon jučerašnjeg sastanaka klubovi su elektronskim putem informisani da će se Eredivizija nastaviti 19. juna, pod uslovom da to dozvoli vlada.

Krovna kuća holandskog fudbala očekuje potvrdu ovog datuma za dve sedmice kada će biti donesene nove mere u borbi protiv virusa Covid-19.

Najveći klubovi poput Ajaksa i PSV Ajndhovena su ranije iskazali želju da se prvenstvo prekine ili sezona ponišiti, međutim nakon "pretnji" UEFA da se sezona mora završiti stanje se promenilo.

Plan je da fudbaleri 15. maja počnu da treniraju u manjim grupama, dok bi zajedno svi trebalo da treniraju od 29. maja. Ako vlada dozvoli klubovi bi do nastavka sezone mogli da igraju prijateljske mečeve u prve dve sedmice meseca juna.

U Erediviziji je do kraja prvenstva ostalo još osam kompletnih kola, dok neki klubovi treba da odigraju i zaostale utakmice. Nastavak sezone bi se igrao od 19. juna od 31. jula što znači da bi bilo mečeva i sredinom sedmice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.