MILOŠ NINKOVIĆ ZA ESPRESO O ODLASKU ANTIĆA: Da nije bilo njega pitanje je da li bih ja zaigrao ikada za Srbiju!
Foto: Starsport©

veliki mister

MILOŠ NINKOVIĆ ZA ESPRESO O ODLASKU ANTIĆA: Da nije bilo njega pitanje je da li bih ja zaigrao ikada za Srbiju!

- Uvek je bio nasmejan i pozitivan - seća se Ninković

Objavljeno: 15:50h
Nikola Husein

Kada se pojavio u reprezentaciji Srbije mnogi su se zapitali otkud baš on u dresu sa državnim grbom, ali Radomir Antić je tačno znao šta radi, a Miloš Ninković je dokazao celoj naciji da je Mister bio u pravu i da se nije prevario što ga je pozvao da igra za nacionalni tim.

Zajedno su bili jako blizu plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva, delovalo je da je turnir u Južnoj Africi nacrtan za našu reprezentaciju, međutim, dogodila se ta kobna Australija.

Ipak, ta generacija Orlova nam je ostala upamćena po mnogo lepom i za razliku od većine, odisali su timskom atmosferom, a glavni krivac za to je bio upravo veliki Radomr Antić, koji nas je napustio juče u svojoj 71. godini.

Tim povodom pozvali smo Miloša Ninkovića, koji se nalazi u Australiji gde nastupa za Sidnej, da ga pitamo kako je podneo vest o odlasku Mistera.

- Jako me je pogodilo, saznao sam jutros kad sam se probudio. Bio je veliki trener ali jos veći covek,da nije bilo njega pitanje je da li bi ja ikad igrao za reprezentaciju. Uvek je bio nasmejan i pozitivan, ali je bio i veliki autoritet svim igračima, što nije nimalo lako kad imaš velike zvezde u ekipi.

foto: Starsport©

- Ni danas ne mogu da prežalim što ta generacija na Svetskom prvenstvu nije uradila mnogo više, jer smo imali kvalitet i selektora koji je verovatno jedan od najboljih naših trenera ikada.

Da li si se čuo sa nekim iz te generacije?

- Nisam se jos ni sa kim čuo zbog cele ove trenutne situacije, ali znam da su svi u šoku. Veliki je to gubitak za sve nas, za srpski i svetski fudbal, ali najveći gubitak je za njegovu porodicu, kojoj ovom prilikom izjavljujem najiskrenije saucečše, a Mister nek počiva u miru - zaključio je Ninković u izjavi za naš sajt.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.