SRBIJA GA NIJE DOVOLJNO VREDNOVALA: Dobro obratite pažnju šta je rekla legenda srpskog sporta o odlasku Antare!
Radomir Antić, Foto: Dado Đilas

zauvek u našim srcima

SRBIJA GA NIJE DOVOLJNO VREDNOVALA: Dobro obratite pažnju šta je rekla legenda srpskog sporta o odlasku Antare!

Reč ima Božidar Maljković

Objavljeno:

Prvi čovek Olimpijskog savez Srbije Božidar Maljković je bio utučen nakon saznanja da je njegov prijatelj, Radomir Antić, preminuo u svojoj 71. godini. On se u razgovoru za Kurir oprostio od legendarnog srpskog stručnjaka.

Maljković i Antić su bili veliki prijatelji.

- Bez telefona znao sam gde i kada da ga nađem na Zlatiboru ili Beogradu. Bez izuzetka, u isto vreme sedeo bi u Saldubi u Puerto Banusu, ili u madridskoj ulici Serano kod broj 57. Ne sećam se da je za ovih 40 godina druženja nekome odbio autogram ili zajedničku fotografij - rekao je Miljaković za Kurir.

Maljković se pita da li je Srbija svesna koga je izgubila.

"I sam trener, svestan sam šta je sport u celini izgubio tog šugavog šestog aprila 2020. Svestan je i Svet, koliko vidim iz stranih novina. Da li je svesna Srbija? Nisam siguran... Srbija je izgubila jedinog čoveka koji je vodio oba najveća fudbalska kluba na Svetu. Jedini, a Srbin. Koliko puta smo ga u našoj Zemlji vrednovali po zasluzi? Koliko smo mu se puta obratili za savet? Da li je u našem društvu imao poziciju koja mu je po radnoj knjižici, objektivno pripadala? Pa, ne baš...

Sada pomalo nekrofilski, kako to samo mi znamo veličaće ga svi. Njemu to sada više nije potrebno. Nije potrebno ni njegovoj porodici, ni iskrenim prijateljima. Mi znamo koga smo izgubili. Njegova i Verina kuća u Madridu nije bila Ambasada, ali jeste bila stožer i centar okupljanja svih naših ljudi koji su se nekim povodom zaticali u Španiji.

NE PROPUSTITE

RADOMIR, TE KJERO!

I tako decenijama... Moj drug je bio porodičan čovek, i pravi domaćin, čovek koga nije mrzelo da nabavi trampolinu kako bi se njegova unučad i komšijska deca na Zlatiboru igrala. Njegovo dvorište bilo je za njih luna park. Moja mala unuka nije ga znala kao velikog trenera, ali je već sa pet godina znala Deda Radeta i tu trampolinu. Eto od koga se moja porodica i ja opraštamo - rekao je Antić za Kurir.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.