KLINAC JE PRIŠAO ANTIĆU U KAFANI DA GA PITA ZA SAVET: Istog trenutka je uzeo olovku i papir i lekcija je počela!
Radomir Antić objašnjava taktiku sinu Bobana Rajovića, Andriji, Foto: Printscreen/Instagram/rajovicboban

neverovatan snimak

KLINAC JE PRIŠAO ANTIĆU U KAFANI DA GA PITA ZA SAVET: Istog trenutka je uzeo olovku i papir i lekcija je počela!

Toliko toga o jednoj ogromnoj ljudskoj i trenerskoj gromadi govori ovaj video

Objavljeno:

Veliki mag fudbala je bio Radomir Antić, o tome uostalom svedoče njegovi rezultati i klubovi koje je vodio, ali je bio i veliki učitelj, željan da prenese svoje znanje svakome.

Mogao je non-stop da priča o fudbalu, svakome je bio pristupačan, ko god je želeo nešto da ga pita, zatraži savet, bio je dobrodošao, a posebno je voleo da radi i sa decom.

O tome nam svedoči i zanimljiv snimak koji je podelio pevač Boban Rajović kada je njegov sin, koji trenira fudbal, prišao legendarnom bivšem selektoru i postavio mu nekoliko pitanja.

Nekadašnji trener Reala, Barselone i Atletika je odmah uzeo papir i olovku i iscrtao taktike i tom prilikom udelio nekoliko saveta mladom Andriji.

- Vertikala nula, istina živa. Ali ako krećemo pod 45 stepeni. Šta postižemo? Ceo ovaj prostor. Znači dijagonalni pas ti daje mogućnost da igraš u prostor. Ako igraš sa dva centarfora, oni ne mogu da sarađuju paralelno jer nemaju prostor. Ako igraju C i D, imaju mogućnost da koriste ceo ovaj prostor. Ovo je način stvaranja prostora. Znači uvek dijagonalni pas. Vertikalni pas nije u službi igre, horizontalni još manje - preneo je Antić svoju fudbalsku filozofiju.

- Počivaj u miru, legendo. Bila je tolika čast poznavati te, da rečima ne znam da opišem. Moj Andrija treba doveka da bude srećan što mu je takav čovek, takav majstor, takva veličina, dala savete koje nikada ne sme zaboraviti. Bio si veliki čovek i neprikosnoveni učitelj, i na terenu i van njega. Saučeśće porodici... Neka ti je vječna slava, Antara dobri - izjavio je saučešće Boban Rajović uz okačeni snimak.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.