ZAPALIO SAM CIGARU, A ONDA MI JE PRIŠAO ANTIĆ: Hit priča kako je Mister naterao penzionera da opet zaigra fudbal!
Pablo, Foto: EPA

PROČITAĆETE U DAHU

ZAPALIO SAM CIGARU, A ONDA MI JE PRIŠAO ANTIĆ: Hit priča kako je Mister naterao penzionera da opet zaigra fudbal!

Narednog dana u novinama je osvano naslov: „Magija se vratila na „Kalderon“.

Objavljeno: 13:56h

Kada pročitate kolumnu bišeg fubalera Atletiko Madrida Paula Futrea shvatiće kakav je trener i šmeker bio pokojni Radomir Antić, koji nas je napustio juče u svojoj 71. godini.

Futre je za Mondo deportivo napisao sjajnu priču vezanu za Antića, u kojoj se prisetio svog drugog mandata na "Visente Kalderonu", kada ga je popularni Mister vratio iz fudbalske penzije.

- Sećam se kako sam završio kod Antića, makar na kratko. Penzionisao sam se decembra 1997. zbog teške povrede kolena i počeo da radim kao ambasador Atletika. Imao sam običaj da gledam treninge prvog tima na stadionu „Visente Kalderon“. Svakog četvrtka, bez izuzetka. Bio je april i seo sam na klupu za rezerve, jer je bio trening otvorenog tipa, dosta ljudi na tribinama, želeo sam da izbegnem gužvu. Neposredno pre toga sam završio ručak i samo što sam zapalio cigaretu prišao mi je Antić.

foto: EPA

Reče: „plan je bio da na trening dođu deca iz omladinske ekipe, ali mi sad kažu da će zbog nesporazuma stići tek za sat. A ja ne mogu da čekam toliko. Potreban mi je igrač za rezervni tim. Molim te, obucu trenerku i i izađi na teren“. Uzvratio sam: „Mister, pogledajte mi stomak, nisam trenirao mesecima, nemojte mi to raditi“.

I Antić je uspeo da vrati fudbalera iz penzije.

-U ovakvim situacijama rezerve uvek imaju veliku žalju da se dokažu protiv prvotimaca. Upozorio sam ih: „znam da hoćete pobedu, ali ja ne mogu da trčim, nemojte mi dodavati loptu, ne usuđujte se“. Naravno, čim je utakmica počela, nešto takmičarsko se probudilo u meni. Osetio sam uzbuđenje pri prvom pasu i dao dva gola za 20 minuta. Navijači su skandirali moje ime, iako sam jedva disao. Kad smo ušli u svlačionicu, Antić mi je opet prišao: „vi ste ovde da igrate, želim vas u mom timu“. Odmah me pozvao predsednik Hesus Hil i rekao: „portugalska pi..., moraš da se vratiš“. Narednog dana u novinama je osvano naslov: „Magija se vratila na „Kalderon“.

Igrači nisu mogli da veruju da sam do juče nosio odelo i kravatu, a onda opet obukao šorts i dres. Činilo mi se da će koleno izdržati. Prihvatio sam ponudu i proživeo najemotivnije trenutke u životu povraktom na „Kalderon“. Bio je to romantičan povratak. Više od fudbala. Ne žalim, iako je bilo iluzorno, ne možete ni da zamislite kako sam se osećao kad sam drugi put kročio na Atletikov stadion. Osetio sam da sam ponovo fudbaler. Osetio sam slavu.

Počivaj u miru, Mister - završio je Futre.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.