RADOVAN KARADŽIĆ JE BRANIO SVOJ NAROD, A TI SI FAŠISTA! Zbog ove izjave u Španiji Antić je platio cenu!
Radovan Karadžić i Radomir Antić, Foto: EPA/Peter de Joong / Starsport©

Mnogi se sećaju

RADOVAN KARADŽIĆ JE BRANIO SVOJ NAROD, A TI SI FAŠISTA! Zbog ove izjave u Španiji Antić je platio cenu!

Čuveni fudbalski trener je imao jedan "incident" u Španiji

Objavljeno:

Napustio nas je veliki Radomir Antić. Umro je u ponedeljak u 72. godini posle kratke i teške bolesti.

A bio je stvarno veliki. Bio je veliki u svemu, i kao trener, i kao čovek, i kao gospodin i kao patriota.

O tome uostalom svedoči i jedna, da je nazovemo, ružna situacija iz njegovog života, ali opet situacija koja budi ponos u srcima Srba.

Mnogi zapravo nisu ni svesni koliko je Antić voleo Srbiju, koliko je srčano i žustro branio. Toliko nije dao na svoju otadžbinu da je jednom prilikom morao da plati cenu.

Bilo je to 1995. godine kada je Antić imao zakazan intervju sa novinarom uglednog "El Paisa", Hermanom Tercom, a ovaj je pokušao tokom razgovora da isprovocira Srbin pitanjima o ratu u Bosni i Hrvatskoj, kao i o Radovanu Karadžiću.

Radomir Antić je uz Srbiju uvek bio
Radomir Antić je uz Srbiju uvek biofoto: Starsport©

I u tome je u jednom trenutku uspeo, pa mu je Antić surovo odbrusio da je fašista, aludirajući i na austrijsko poreklo novinara.

- Posle jednog intervjua u kojem sam branio Radovana Karadžića, rekao sam novinaru da je on nacionalista, da uopše ne poznaje ukupnu situaciju na našim prostorima. Zbog njegove prošlosti i njegovog oca, nazvao sam ga fašistom. On me je tužio, a ja sam platio kaznu s velikim zadovoljstvom. I uvek sam bio taj koji je, kada je Srbija u pitanju, branio naše interese - ispričao je deceniju i po kasnije Antić gostujući u emisiji "Poligraf".

Novina je zbog te uvrede tužio Antića i Vrhovni sud Španije je presudio u njegovu korist, pa je srpski trener morao da plati 12.000 evra odštetu.

Ipak, legendarni trener nikada svoj stav i svoje mišljenje nije menjao, pa je tako u istoj toj emisiji godine rekao voditelju da i dalje ostaje pri tome što je tada mislio o Radovanu Karadžiću.

- Ne, nisam. U svakoj situaciji je ponašanje čoveka u odnosu na tu situaciju. Kad braniš svoj narod, na način kako su ga branili, ja smatram da je to i dužnost svakog čoveka koji je bio u tom trenutku na toj poziciji - rekao je Antić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.