ŽIVI SVEDOK ANTIĆEVE VELIČINE U ŠPANIJI: Mister na klupi, a Sale i ja dajemo golove Realu!
Saša Ilić i Savo Milošević su pod Antićem igrali u Selti, Foto: Starsport©

Jedno veliko sećanje

ŽIVI SVEDOK ANTIĆEVE VELIČINE U ŠPANIJI: Mister na klupi, a Sale i ja dajemo golove Realu!

Trener Partizana se biranim rečima oprostio od Radomira Antića

Objavljeno:

Tuguje Partizan, tuguje crno-bela porodica, baš kao što tuguju Srbija i Španija zbog iznenadne smrti Radomira Antića, čoveka koji je ostavio neizbrisiv trag u svetskom fudbalu.

Mnogi njegovi bivši igrači su ostali zatečeni vešću o preranom odlasku Mistera, jednog od najvećih koje su Srbija i Španija ikada imale.

Među njima je i Savo Milošević, današnji strateg Antićevog Partizana, a nekada igrač kod Antića u Selti.

Savo Milošević je biranim rečima govorio o Antiću
Savo Milošević je biranim rečima govorio o Antićufoto: Starsport©

- Prva reč koja mi pada na pamet je – legenda. Bio je za života. Ne samo legenda u smislu struke kojoj je pripadao, već ljudskih osobina. Okupljao nas je na večerama, što mogu da posvedoče svi fudbaleri koji su od sredine devedesetih igrali u Španiji. Davao celog sebe, insistirao na druženju, priči, emocijama. Opšte je poznato da je pomagao sve fudbalere koje je trenirao, a i one koje nije, a dolazili su sa naših prostora - rekao je Milošević za "Mozzartsport".

Priča koja bi nekim klincima, pogotovo koji tek poimaju fudbal, a navijaju recimo za Partizan, izgledala nepojmljivo, ali to se zaista desilo i dokaz za nju je uostalom snimak na Jutjubu, jeste čuvena pobeda Selte nad "galaktikosima" iz Real Madrida.

Na klupi sedi Mister Antić, a golove daju Savo Milošević i Saša Ilić.

- Saša i ja dali golove Realu, a Radomir na klupi. Da, da, to se stvarno desilo - prisetio se Milošević te sezone kada ja Antić došao da spasava Seltu, ali je bodovni zaostatak već bio preveliki i nemoguća misija je bio opstanak.

Antić je jedini stručnjak koji je sedeo na klupama Reala, Barselone i Atletika, sa ovim poslednjima je uzeo i "duplu krunu", što dovoljno govori o njegovim kvalitetima i koliko je bio cenjen na Iberijskom poluostrvu.

A ako neko može da posvedoči tome je sigurno Milošević koji je veći deo karijere takođe izgradio u Španiji i bio živi svedok veličine Radomira Antića na Pirinejima.

- Čak i da ste samo posmatrač teško je ljudima u Srbiji objasniti kakav je to podvig. Oni koji se bave fudbalom razumeju na koje se visine popeo Radomir. Zamislite koliko morate da poznajete materiju da biste trenirali jednu Barselonu. Ili Real. A kakav znalac da trenirate tri najveća španska kluba i da sa tim trećim, uslovno rečeno, najmanjim, budete osajač duple krune. To se graniči sa nemogućim. Zato je Radomirovo dostignuće legendarno - poručuje Milošević.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.