REKA SUZA U SRBIJI I ŠPANIJI ZA RADOMIROM ANTIĆEM: Oprostili se Tores, Valdez, Matić, Jović, Kasiljas...
Radomir Antić je bio cenjeno ime u Španiji i Evropi, Foto: Starsport©

Sad znate ko je bio mister

REKA SUZA U SRBIJI I ŠPANIJI ZA RADOMIROM ANTIĆEM: Oprostili se Tores, Valdez, Matić, Jović, Kasiljas...

Iznenadna smrt je pogodila brojne bivše i sadašnje fudbalske asove

Objavljeno: 23:34h

Plače za Radomirom Antićem Srbija, plače i Španija, ali plače i fudbalska Evropa.

Jer fudbal je izgubio velikog ime, velikog gospodina i velikog trenera.

Radomir Antić je izgubio najvažniju bitku i njegovo srce prestalo je da kuca 6. aprila 2020. godine u 72, godini života.

Možda još nismo ni svesni kakvo i koliko ime je bio veliki Mister, kako su ga mnogi oslovljavali, jedini čovek koji je bio trener Atletika, Reala i Barselone, tri najveća španska kluba.

Ali kada pogledate sve koji sve te fudbalske veličine koje se opraštaju od njega, žale za njim na društvenim mrežama, sigurno će nam biti jasnije.

foto: Printscreen/Instagram7

- Počivaj u miru Mister i hvala ti za sve - napisao je Nemanja Matić, koga je upravo Antić prvi pozvao u seniorsku reprezentaciju.

- Žalost - kratko je napisao još jedan reprezentativac iz tog vremena Gojko Kačar.

- Danas je svet izgubio velikog igrača, velikog trenera, i pre svega velikog čoveka. Bila mi je čast igrati u tvojoj reprezentaciji i učiti od tebe.Hvala ti za sve sto si učinio za mene, i za ceo srpski fudbal. Zauvek ćes biti u mom srcu. Počivaj u miru velikanu srpskog fudbala - napisao je Zdravko Kuzmanović koga je Antić pozvao za Mundijal u Južnoj Africi.

Počivaj u miru, veliki gospodine - napisao je Ivica Dragutinović.

- Mister moj dobri, kao da je nestao i deo mene. Počivaj u miru - oprostio se Vladimir Stojković jedan od heroja one pobede nad Nemačkom.

- Ovakve veličine ne odlaze tiho. Pogotovo kad je neko takav Gospodin. Počivajte u miru Radomire. Večna Vam slava i hvala - poruka je Vanje Grbića.

- Nemam reči da opišem bol koji osećam posle tužne vesti koja je stigla. Zbogom zauvek, Mister, počivaj u miru - poručio je Viktor Valdez, nekadašnji golman Barselone.

- Napustio nas je Antić, jedan od onih koji su uzdigli istoriju Atletika na najviši nivo, legenda crveno-belih. Radomir će zauvek ostati u srcima svih nas. Saučešće njegovoj porodici i prijateljima. Počivaj u miru - poruka je legendarnog Fernanda Toresa.

- Još jedan dan u kome moram da izrazim saučešće porodici koja je izgubila svog voljenog. Sećam se porodice Radomira Antića, Želim im puno snage i hrabrosti u ovim vremenima. Počivaj u miru - poručio je legendarni Iker Kasiljas.

foto: Printscreen/Instagram7

- Tužan sam zbog gubitka Radomira Antića. Otišla je legenda našeg kluba, Atletiko Madrida. Veličina kluba će uvek biti reprezentovana osobama poput njega. Podrška porodici i prijateljima. Počivaj u miru - poručio je Koke.

- Danas je moj Mister umro. Ne sam. Otišao je moj prijatelj, čovek koji mi je bio poput oca, deda mojim ćerkama... Večno sam zahvalan. Bez njega ne bih bio ovde gde sam sada - reči su Milinka Pantića, čoveka koga je Antić pretvorio u legendu Atletiko Madrida.

- Znao sam da je imao problema sa zdravljem, ali sam bio siguran da će ih prevazići. Bio je inovator, trener koji je iz mene izvlačio najbolje. Uživao sam da igram fudbal pod njegovim vođstvom. Tužan dan za celu crveno-belu tradiciju - izjavio je legendarni golgeter Kiko, koji je bio najbolji strelac u sezoni kada je Atletiko sa Antićem uzeo duplu krunu.

- Napustio nas je arhitekta zlatnog Atletikovog doba - reči su bivšeg predsednika Atletika Enrikea Sereza, koji je bio na čelu kluba kada je Antić završavao svoj mandat na klupi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.