TRENER REALA MI JE REKAO - NIKAD ME NIKO NIJE ODBIO: Nije, ali nikad pre nisi sedeo sa Srbinom!
Radomir Antić, Foto: Starsport©

KAKVA JE TO LEGENDA BILA

TRENER REALA MI JE REKAO - NIKAD ME NIKO NIJE ODBIO: Nije, ali nikad pre nisi sedeo sa Srbinom!

Praktično niko nikada nije smeo da uradi ono što je on uradio tog jednog popodneva

Objavljeno:

Nažalost, ovog ponedeljka je preminuo legendarni, neponovljivi srpski fudbalski trener Radomir Antić.

Kada ste se malo podsetili njegovog lika i dela u našim priloženim tekstovima, sada je red da se još malo sećamo samo dve od mnogih anegdota koje su pratile njegovo fudbalsko i ljudsko postojanje na ovoj planeti.

Sa Atletikom iz Madrida je osvojio duplu krunu krajem 20. veka, a luckasti gazda Hesus Hil, koji je pre njega trenere menjao "kao čarape" nije mu predstavljao ni najmanji problem. Čak naprotiv...

- Imali smo dobar odnos. Jednom je ušao u svlačionicu i video tablu na kojoj sam ispisao detalje za narednu utakmice, gde pravimo faulove, kako se branimo od kornera, kako napadamo i takve stvari. Pitao je: "Šta je ovo? Ovo nisam video nikad u životu". Rekao sam mu: "Naravno, jer nikad nisi bio u svlačionici Radomira Antića". Imali smo dobar odnos - ističe Antić.

Još jedna interesantna anegdota vezana je za njegov boravak u Atletiku. Napad tog tima predvodio je Milinko Pantić. U finalu Kupa Kralja kompletirao je duplu krunu Madriđana golom koji je postigao u produžetku finalne utakmice u Saragosi.

Radomir Antić
Radomir Antić foto: Starsport©

Zbog tog pogotka vlasnik kluba Hesus Hil naredio je da se isklešu četiri biste sa njegovim likom – jednu je sačuvao za svoju grandioznu vilu, drugu dodelio klupskom muzeju, treću naravno samom Milinku Pantiću i poslednju njegovom idejnom tvorcu Radomiru Antiću.

Pričalo se i da je tada kontroverzni Hil Pantiću ‘pod nos’ stavio blanko ček da sam ispiše koliko nula želi na njemu, ali to nikada nije zvanično potvrđeno od strane sadašnjeg trenera mlađih kategorija Atletiko Madrida.

Ipak, uspehe iz Atletika nije preneo u Barselonu, a kao ni kasnije u Real. Kada je napustio kormilo "kraljevskog kluba", na njegovo mesto je seo Leo Benhaker, koji je neuspehom u poslednjem kolu "poklonio" titulu Barseloni.

- Bivši predsednik Reala Ramon Mendoza, nek počiva u miru, kasnije me je zvao i rekao mi je da mu je najveća greška bila ta što me je oterao. Nudio mi je da budem direktor fudbala u Realu, govorio mi da sam kulturan čovek, da poznajem jezike. Sedeli smo u restoranu i završio je sa: "Niko nije odbio moju ponudu". Rekao sam mu: "Sigurno, ali nikad nisi sedeo sa Srbinom" - otkrio je bivši selektor Srbije još jednu anegdotu.

Bonus video:

(A.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.