RAMBO PETKOVIĆ BIO U KONTAKTU SA OSOBAMA ZARAŽENIM KORONOM: U karantinu sam! Najvažnije je sačuvati zdrav razum!
Dejan Rambo Petković je ispričao da je od starta u izolaciji, Foto: Starsport©

Ispričao kako podnosi ove dane

RAMBO PETKOVIĆ BIO U KONTAKTU SA OSOBAMA ZARAŽENIM KORONOM: U karantinu sam! Najvažnije je sačuvati zdrav razum!

Legendarni fudbaler je pohvalio gestove fudbalera Zvezde i Novaka Đokovića

Objavljeno:

Bivši fudbalski reprezentativac i igrač Crvene zvezde Dejan Rambo Petković izjavio je da je da zdrav razum najbitniji tokom pandemije koronavirusa, kao i to da svi treba da se okrenu svojim najbližima.

- Prvo, zdrav razum je veoma bitan. Družžite se sa svojima, najbližži će vam uvek doneti radost i zabavu. Ja se nalazim ovde u Brazilu sa suprugom i mlađom cerkom, dok je starija u Niššu. Mi smo se pridržžavali karantina od samog početka, jer sam se ja od strane moje firme gde radim dobio nalog da ostanem 14 dana u kućnom karantinu, pošto sam imao kontakt sa osobama koje su imale koronavirus. Mi se strogo pridržžavamo izolacije, ja nisam imao nikakve simptome, ali smo ipak bili odgovorni - rekao je Petković za sajt Crvene zvezde.

Dejan Rambo Petković vreme provodi sa porodicom
Dejan Rambo Petković vreme provodi sa porodicomfoto: Dado Đilas

Popularni Rambo rekao je da vreme tokom izolacije provodi u kvalitetnom razgovoru i druženju sa svojom porodicom.

- Uvek neššto radimo, ćerka ima časove preko interneta. Ljudima koji su zaposleni kod nas smo dali slobodno kako bi i oni bili u svojim domovima. Provodimo mnogo vremena zajedno što se dugo nije desilo i to je mnogo lepo. Nije tako bezazlena situacija, i ponavljam zdrav razum je najbitniji.

Petković je istakao i da je fudbal u Brazilu stao i da su klubovi su dali kolektivne odmore igračima.

- Klubovi su dali kolektivne odmore igračima, poššto je kraj sezone u Brazilu tek u decembru i onda se ide na odmor od mesec dana. Međutim, sada su to nekako kompenzovali, zato ššto ima dosta zakona o radu gde igrači moraju da idu na odmor. Sada je ostalo samo da se vidi da li će se i kada završšiti držžavna prventstva, jer su sva takmičenja prekinuta. Tešško je naći datum, kao i dogovor među zvaničnicima, mada je u ovom trenutku neophodno da postoji zdrav razum i dijalog između organizatora i saveza. Treba doneti odluku koja bi bila u interesu sporta - naglasio je Petković.

Dejan Rambo Petković ističe da je najvažnije sačuvati zdrav razum u ovim vremenima
Dejan Rambo Petković ističe da je najvažnije sačuvati zdrav razum u ovim vremenimafoto: Starsport©

Bivši vezni igrač crveno-belih imao je i savet za fudbalere Zvezde, koje će, kako je najavio, bodriti sa tribina kada bude bio u Srbiji.

- Zvezda se posle derbija, koji ipak nije bio na nivou kvaliteta obe ekipe, vratila sa dve pobede i sada je najbitnije održžavati kondiciju da bi, kada se vrate normalnim treninzima, bez obzira da li će se prvenstva nastaviti ili ne. Dolaze druga takmičenja poput kvalifikacija za Evropu i treba se spremiti i za sledeću sezonu koja je pred nama. Kada sam se bavio fudbalom i kada su bili veoma tešški treninzi uvek sam govorio kondicionim trenerima da ne mogu da me teraju u toj meri koliko ja mogu da izdržžim. Znam da im nije lako, ali bolje im je da treniraju jer su tako aktivni. Ja ću verovatno početkom septembra doći u Srbiju i iskoristiću tu priliku da pogledam Zvezdinu utakmicu i pružžim podrššku naššim fudbalerima - rekao je Petković i pohvalio gest fudbalera Zvezde koji su donirali pomoć u borbi protiv virusa Covid 19.

- To je ono ššto fudbaleri i treba da rade - da budu primer drugima. Odličan primer i gest. Fudbal u sušštini, kao najvažžnija sporedna stvar na svetu, treba da bude ogledalo. Kada neko ko žželi da počne da se bavi fudbalom pogleda ššta i kako se ponašša njegov idol, sigurno da to ima velikog uticaja na one koji tek kreću sa poimanjem fudbala. Kada neko, kao ššto su uradili fudbaleri Zvezde, naprave van fudbala sjajan gest, treba im se zahvaliti, pružžiti ruku i reći svaka čast. To nije dužžnost, to je dobra volja i nije lako. Sjajni su primeri kao ššto je Zvezda, Novak Đoković, to sam sve saznao skoro, i ja im se zahvaljujem na tome - zaključio je Petković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.