EKIPA KOJA BI SVAKOG MOGLA DA POBEDI: Od najboljih 11 fudbalera obolelih od korone može da se napravi jeziv tim!
Ilustracija najboljih igrača zaraženih koronavirusom, Foto: AP, profimedia, ilustruje: Luka Stojanovic

FK KORONA, ALI NE KIJELCE

EKIPA KOJA BI SVAKOG MOGLA DA POBEDI: Od najboljih 11 fudbalera obolelih od korone može da se napravi jeziv tim!

Ovaj virus nikako nije predmet šale, niti podsmeha, ali u nedostatku sportskih događaja, nema čak ni beloruskog fudbala, spremili smo vam jednu pravu poslasticu

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Prošlo je tačno mesec dana otkako je koronavirus došao i u Srbiju, i već je zaraženo gotovo 2.000 ljudi, dok svakodnevno osobe i umiru od ove pošasti koja je zadesila moderno društvo.

S obzirom na pandemiju i vanredna stanja koja su u toku gotovo u svim velikim zemljama sveta, pa tako i u našoj Srbiji, fudbal je potpuno stao (ne računamo Beloruse, Tadžikistance i burundinske omladince koji i dalje igraju).

Stoga, sportski ljubitelji traže način da ubiju vreme u samoizolaciji, a zato smo mi tu. Ekipa Espreso Sporta vam je pripremila jednu pravu fudbalsku poslasticu: Najbolju moguću ekipu koja može da se sastavi od igrača obolelih od virusa Covid-19.

Pa, počnimo...

Ruštu Rečber
Ruštu Rečber foto: Profimedia

Na golu, naravno, Ruštu Rečber. Iako je bivši čuvar mreže reprezentacije Turske i Barselone već odavno bivši fudbaler, s obzirom na to kolika je legenda, morali smo da mu damo šansu da se "vrati iz penzije", bar na ovoj našoj listi.

Odbranu čine Bartoš Berežinski, desni bek Sampdorije, koji je poznat po tome što je pet puta bio prvak Poljske dok je branio boje varšavske Legije.

Ezekijel Garaj protiv Atletika
Ezekijel Garaj protiv Atletika foto: EPA/Miguel Angel Polo

Na štoperima su Danijele Rugani i Ezekijel Garaj, iako je tu vrlo lako mogao da se nađe i Garajev kolega iz Valensije Elijakim Mangala, ali realno, on je najveća kiksara od ove trojice, pa smo se odlučili za Italijana i Argentinca.

Levi bek je takođe član Slepih Miševa - Hose Gaja, reprezentativac Španije, koji je zaradio virus takođe na onom kobnom meču u Milanu protiv Atalante.

Paulo Dibala
Paulo Dibala foto: AP

Na sredini smo odabrali sledeći četverac: Desno je Paulo Dibala (iako je realno napadač, ali može da pokriva i tu poziciju, posebno je kod Alegrija pokazivao to), levo Kalum Hadson-Odoi, prvi izlečeni fudbaler, igrač Čelsija, da bi u srcu terena bila dva velika majstora - Blez Matuidi i Maruan Felaini.

Maruan Felaini
Maruan Felaini foto: AP

Najlepše smo ostavili za kraj. Bivši igrač Partizana Dušan Vlahović bi bio partner sa nekadašnjim igračem Milana, a sada je Vlahovićev saigrač u Fiorentini. Dakle, Viola nam je dala ceo napad za naš tzv. FK Korona (ne onaj iz Kijelcea).

Najbolja ekipa sastavljena od igrača koji imaju koronavirus
Najbolja ekipa sastavljena od igrača koji imaju koronavirus foto: https://www.buildlineup.com/

Naravno, bilo je pored njih još mnogo fudbalera koji se nisu našli na ovoj našoj listi. Elijakim Mangala, Hjun-Jun Suk, Luka Kilijan, Timo Hubers, pola ekipe Elčea, šest igrača Espanjola, golman Atalante Marko Sportijelo (morali smo Ruštua, ne zamerite nam) itd...

Bilo kako bilo, nadamo se da će svi brzo ozdraviti bez ikakvih posledica po svoje zdravlje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.