KAKO MISLE OVO DA IZVEDU? Italijani najavili neverovatan scenario za završnicu Serije A!
Serija A - ilustracija, Foto: EPA

SVAKA ČAST AKO USPEJU

KAKO MISLE OVO DA IZVEDU? Italijani najavili neverovatan scenario za završnicu Serije A!

Za one koji su zaboravili, koronavirus je još pre mesec dana zaustavio sav fudbal osim u Belorusiji, Burundiju i sada Tadžikistanu, u kom je ovog vikenda započela nova sezona

Objavljeno:

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao je da je najrealnija opcija da se Serija A završi u septembru ili čak oktobru.

UEFA je najavila da bi Liga šampiona mogla da se završi tek sredinom leta, a prvi čovek fudbala na "čizmi" je rok za svoju ligu pomerio na jesen.

Gravina je to istakao samo kao mogućnost, iako je prethodnih nedelja bilo procena da bi moglo da se igra samo do jula.

- Jedini pravi način da se prođe kroz ovako kritičnu situaciju jeste da se ispune takmičenja sezone 2019/2020 i to ove godine na koji god način umemo - kaže Gravina za italijanski Rai za i zaključuje:

Juventus - aktuelni lider na tabeli
Juventus - aktuelni lider na tabeli foto: EPA/Alessandro di Marco

- Radimo na nizu hipoteza kojima bismo iskontrolisali situaciju najbolje što umemo. Mogući datum za nastavak sezone je 17. maj, ali smo svesni da je to samo mogućnost. Serija A do septembra ili oktobra je takođe mogućnost. To je i način da se izbegne ugrožavanje ne samo ove sezone, nego i sezone 2020/2021. - dodao je Gravina.

Samo je pitanje kako oni planiraju da im se sezona završi u oktobru, kada će, realno, već početi većina drugih evropskih liga, koje su čvrste u stavu da će sezonu 2019/20 privesti kraju najkasnije do jula.

Za one koji su zaboravili, koronavirus je još pre mesec dana zaustavio sav fudbal osim u Belorusiji, Burundiju i sada Tadžikistanu, u kom je ovog vikenda započela nova sezona.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.