OFICIR JNA MI JE DOŠAO U KUĆU, MISLIO SAM DA ME PLAŠI: Mijat otkrio kako je stigao u Partizan, pa pomenuo Mila!
Predrag Mijatović, Foto: Starsport©

ZANIMLJIV INTERVJU

OFICIR JNA MI JE DOŠAO U KUĆU, MISLIO SAM DA ME PLAŠI: Mijat otkrio kako je stigao u Partizan, pa pomenuo Mila!

- Hajduk mi je platio unapred, ali smo im moj otac i ja vratili novac - rekao je Mijatović.

Objavljeno:

Legendarni napadač Reala i Partizana Predrag Mijatović dao je opširan intevju za španski magazin magazin "Jot Down", a mi vam prenosimo samo neke od delove ovog veoma zanimljivog razgovora.

1990. godine je stigao iz Budućnosti u Humsku, gde je proveo tri sezone i postigao 44 gola, ali je vrlo lako umesto u Partizanu mogao da završi u splitskom Hajduku.

- Upozoreni smo šta će da se dogodi za nekoliko godina. Zvaničnik Partizana, oficir u JNA, došao je u moju kuću i rekao ocu i meni da će da se dogodi nešto o čemu ne može da priča. Mislio sam da hoće samo da me uplaši... Hajduk mi je platio unapred, ali smo im moj otac i ja vratili novac - rekao je Mijatović.

foto: Starsport©

Čovek koji je posle 32 godine doneo Realu novu titulu šampiona Evrope setio se bomardovanje 1999. godine.

- Bio sam na pripremama nacionalnog tima, morali smo da napustimo pripreme i odemo iz zemlje, jer će biti bombardovanje. Otišao sam preko Budimpešte i na putu ka granici video kako padaju bombe. Bio je to šok. Nisam mogao da verujem. To me je potpuno raznelo. Vratio sam se u Španiju, prvenstvo je bilo u toku, ali moje misli su bile u Jugoslaviji. Razgovarao sam po ceo dan telefonom sa ljudima u mojoj zemlji. Međutim, morao sam da igram, to je bio moj posao.

Špance je innteresovalo zašto je Mijatović podržao nezavisnost Crne Goer.

- Podržao sam predsednika Crne Gore, jer je on moj prijatelj. Znamo se 30 godina. Nije bilo moguće da dođe do problema, bio je to referendum. To nisam uradio zbog politike, već zbog prijateljstva. Sada svaka zemlja ima svoj put i to je to - zaključila je legenda Partizana..

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.