ALI NOVOG PELEA NIJE BILO... Kako je propao taj čarobni Robinjo?
Aadriano, Ronaldinjo i Robinjo, Foto: Profimedia

šteta

ALI NOVOG PELEA NIJE BILO... Kako je propao taj čarobni Robinjo?

To čuveno ali...

Objavljeno:

Osmeh, pa dribling i mnogi su pomisli: on je taj!

Sve je išlo ka tome da postane veliki fudbaler, čuveni Pele je o njemu govorio biranim rečima, a žgoljavi Brazilac je nagovestio da sa lotpom u nogama može sve, ali... Uvek postoji to ali i ono je to koje kvari sve.

Umesto karijere najvećih fudbalera svih vremena, Robinjo se stopio u prosek i postao jedan od mnogih Brazilaca koji zbog svoje glave nisu uspeli da dosegnu najveće vrhove fudbala.

- Nedostajala mi je zrelost, sposobnost da čisto razmišljam i da sagledam posledice pre nego što donesem odluku. To dobijete samo godinama i iskustvom - istakao je Robinjo.

On je 2005. uz veliku pompu iz Santosa prešao u Real Madrid, kada su mu mnogi predviđali veliku karijeru i poredili ga sa Peleom.

Njegov dolazak u Rel Madrid izazvao je mnogo pažnje, međutim, Robinjo na "Santjago Bernabeu" nije uspeo da uradi ono što se od njega očekvialo. Ipak, brazilski dribler je uspeo da osvoji dve šampionske titule sa Kraljevskim timom.

- Neki su očekivali da osvojim Zlatnu loptu. Kada bi Pele govorio o vama, svi su slušali. Pravili su poređenja, ali novog Pelea nije bilo - zaključio je Robinjo, koji sada ima 36-godišnjak i nastupa za Bašakšehir.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.