UEFA JE NEMILOSRDNA: Prekinite prvenstvo i nećete moći da igrate u Evropi!
Detalj sa 162. Večitog derbija, Foto: Starsport©

ljuti su

UEFA JE NEMILOSRDNA: Prekinite prvenstvo i nećete moći da igrate u Evropi!

Novac im je ključan

Objavljeno:

Prvi su presekli Belgijanci, koji su odlučili da proglase Briž za šampiona države, a ubrzo je usledio odgovor Evropske kuće fudbala (UEFA).

Ugledni Gardijan je preneo da UEFA preti Belgijancima, kao i svim ostalima koji razmatraju ‘belgijanski scenario’ da će biti uskraćeni za igranje u Evropi u narednoj sezoni ukoliko mimo saveta UEFA prekinu šampionat.

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin, Andrea Anjeli i Lars-Krister Olson predsednik Evropskih liga upoznali su zajednice liga sa ovim upozorenjem. Iako nije jasno kako bi se sezone odigrale ukoliko se koronavirus uskoro ne pobedi.

- Sigurni smo da će se fudbal moći igrati u mesecima koji su pred nama, a bilo koja odluka da se prvenstva prekinu bila bi preuranjena i neopravdana. Naše radne grupe su već održale nekoliko sastanaka i došle do zaključaka kada je reč o završetku sezone. Trenutno pravi raspored prema kojem bi se prvenstva igrala u julu i avgustu, a nakon što se ona završe igrali bi se preostali susreti u evropskim takmičenjima. Takođe, tražimo način na koji ćemo odrediti početak naredne sezone koja će, razumljivo, krenuti malo kasnije - navodi se u pismu i dodaje da će konačan raspored Savezima biti dostavljen najverovatnije sredinom maja.

Ovo znači da ukoliko Superliga odluči da proglasi Crvenu zvezu za šampiona Srbije, crveno-beli neće moći da igraju kvalifkacije za evropska takmičenja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.