Van La Prevara!
Van La Para na meču sa Totenhemom, Foto: Starsport©

razočarenje

Van La Prevara!

I tako je propalo 1.200.000 evra...

Objavljeno:

Većina beogradskih medija je objavila da su Radživ van La Para i Crvena zvezda završili svoje zajedničko putovanje i da se klub sa Marakane konačno rešio usluga 28-godišnjeg Holanđanina.

Bez bilo kakve sumnje, Van la Para je najveći promašaj Zvezdinog sportskog sektora ove sezone, a to najbolje dokazuju brojke, koje su za igrača vrednog tri miliona evra na Transfermarktu, i više nego razočaravajuće.

Momak koji je stigao u Ljutice Bogdana sa epitetom evropskog pojačanja uspeo da je postigne samo jedan gol i udeli dve asistencije na 11 utakmica koliko je odigrao u dresu Zvezde.

Došao je kao čovek koji će praviti razliku u Ligi šampiona, a ispostavilo se da ne može da bude dominantan ni u Superligi Srbije. Kada letimično pretresete njegov boravak na Marakani shvatićete da Van la Para nije uradio zaista ništa vredno pomena, tako da će ostati u ružnom sećanju svim navijačim crveno-belih.

foto: Starsport©

Ali njegove partije na Marakani ne čude, nije od juče Holanđanin neko ko ima prilično loš fudbalski pedigre.

To najbolje opisuju komentari engleskih navijača nakon meča Zvezde i Totenhema u Ligi šampiona, koji su bili, malo je reći, zgranuti kada su videli da van La Para nastupa za jedan tim koji učestvuje u najjačem evropskom takmičenju.

- Ne mogu da verujem da gledam meč Lige šampiona sa Van La Parom koji prošle sezone kod Pulisa nije odigrao meč za Midlsboro.

- Van la Para u Ligi šampiona? Šta koji k***c, on je s***e, ali ga izgleda i dalje vole, bez sumnje!

Ovo su bili samo neki od komentara navijača koji su poznavajući kvalitete holadnskog krilnog napadača bili šokirani što ga vide u Ligi šampiona.

A kako i ne bi, kada je Van la Para u sezoni 2019/18 odigrao pet mečeva za Haderfild u Premijer ligi i isto toliko za Mildzbro u Čempionšipu, a nije uspeo da zabeleži nijedan gol, niti asistenciju.

Vratimo se na leto 2019 i trenutak kada je Zvezda pomalo panično dovela Van la Paru za 1.200.000 evropskih novčanica. Vladanu Milojeviću je bilo potrebno krilo evropskog kalibra, crveno-belima je isticalo vreme za dovođenje igrača, pa su brzinski reagovali na tržištu i angažovali Van la Paru.

foto: FK Crvena zvezda

Bila je to bombastična vest, Zvezda je uspela da angažuje igrača koji je pre dve godine igrao konkurentan fudbal u Premijer ligi (33 utakmice i 3 gola za Haderfild), pomislili su svi da će sa Holanđaninom u timu Milojević imati strašno napadačko oružje, ali...

Prve naznake da nešto nije u redu sa Van La Parom stigle su sa Ostrva.

- Donošenje odluka u odlučujućim situacijama mu nije najbolja karakteristika. Njegova lopta u kaznenom prostoru može biti veoma loša. Ponekad šutira kada treba da doda, nekad doda kada treba da šutira. Takođe, postoje periodi utakmice kada nije baš zainteresovan za igru - rekao je engleski novinar Stiven Čiken nakon što je Zvezda dovela Holanđanina i crv sumje je ušao u Delije, a partija Van La Pare na 161. Večitom derbiju pojačala je sumnju da su crveno-beli pogrešili.

Utakmica su prolazile, a Holanđanin se nije video, navijači su gubili strpljenje i došao je momenat kada je svima prikipelo i kada je bilo jasno da će Van La Para biti sklonjen iz tima.

Dolaskom Dejana Stankovića u klub njegova sudbina je zapečaćena i Van La Para je dokazao da je fudbaska prevara!

(Blažo Komnenić)

BONUS VIDEO:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.