PRE 11 GODINA IGRALI PROTIV PARTIZANA, A SADA SE UGASILI: Prvi bankrot u evropskom fudbalu zbog koronavirusa!
Foto: Starsport©

katanac

PRE 11 GODINA IGRALI PROTIV PARTIZANA, A SADA SE UGASILI: Prvi bankrot u evropskom fudbalu zbog koronavirusa!

Najveći deo novca Žilina je ostvarivala od prodaje fudbalera, a trenutno nije u mogućnosti da naplati novac od poslednjeg velikog transfera

Objavljeno:

Nije nikakva tajna da će se svetska ekonomija dugo oporavljati od pandemije koronavirusa.

Sve to imaće ogromne posledice i po sport, fudbal posebno. Oni najveći klubovi će se nekako snaći, velike su to mašinerije, ali oni manji će teško preživeti bez novca od prenosa, ulaznica i slično.

Širom sveta najavljeni su bankroti klubova koji ne znaju kako da nastave sa takmičenjem, ukoliko se sve ne završi vrlo brzo. Iz Slovačke stiže tužna vest koja govori u kakvom je problemu bivši višstruki šampion ove zemlje, ekipa Žiline.

U trenutku prekida slovačke lige Žilina je bila na drugoj poziciji, iza aktuelnog šampiona Slovana, a igrala je, po mnogima, najlepši fudbal. Međutim, danas je ovaj klub proglasio bankrot!

– Fudbalski klub MŠK Žilina jedan je od nauspešnijih slovačkih klubova u novijoj istoriji. On nema samo bogatu tradiciju, već je i rezultatima potvrdio veličinu. Dugoročna strategija bila je da razvija mlade fudbalere, do trenutka kada oni mogu živeti od fudbala. Sadašnja nepredvidljiva situacija dovela nas je do toga da fudbal, i svaku drugu zabavu, moramo ostaviti po strani, dok su zdravlje i borba za život onih najugroženijih apsolutni prioritet. Kao što je celokupna situacija uticala na kompletno društvo, uticala je i na poslovanje sportskih klubova, uključujući MŠK Žilinu - stoji u saopštenju ovog kluba.

foto: Starsport©

Najveći deo novca Žilina je ostvarivala od prodaje fudbalera, a trenutno nije u mogućnosti da naplati novac od poslednjeg velikog transfera, dok čelnici kluba prognoziraju da ni u toku letnjeg prelaznog roka situacija neće biti bolja.

Sada uprava pokušava da spasi zaposlene, trenere i osoblje, sa kojima pregovara o smanjenju plata. Problem je što su mnogi zaposleni poslani kućama, pošto je i omladinski pogon raspušten.

Zbog svega toga Žilina je odlučila da proglasi bankrot i sada će pravnim putem pokušati da rasporedi sredstva koja još ima, jer je očigledno da se dotaklo dno, i da su male šanse da se klub spasi potpunog gašenja.

Podsetimo, Žilina je u sezoni 2009/2010 u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrala protiv Partizana i ostala bez grupne faze.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.