Kako je propao srpski fudbal: Stadioni - krš, publike ni za lek, a čelnici se pljuju i brutalno vređaju! (FOTO)
Foto: foto-kolektiv kamerades / milovan milenković

Šta je to SUPER u SUperligi?!

Kako je propao srpski fudbal: Stadioni - krš, publike ni za lek, a čelnici se pljuju i brutalno vređaju! (FOTO)

Pre desetak dana se završila sezona u "elitnom" rangu srpskog fudbala, a evo šta smo videli tokom ove sezone. Obratite pažnju na fotografije
Objavljeno:

Još jedna sezona Superlige Srbije je završena pre nekih desetak dana. Titulu je osvojila Crvena zvezda, Kup je pripao Partizanu, a uz "večite" će u Evropu još Vojvodina i Čukarički. Kao i svake sezone ono što se može čuti od običnih ljubitelja fudbala do sportskih radnika u Srbiji jeste da kvalitet fudbala i nije bio na nekom nivou, da se tek možda desetak utakmica mogu okarakterisati da su zadovoljile ukus publike koje u stvari i nema na stadionima. Privatizacija u Superligi: Švajcarci žele da kupe Radnički iz Niša i investiraju 12 miliona! (FOTO) Sve je to samo deo problema sa kojima se suočava srpski fudbal već, ne godinama, nego decenijama, a onaj, osnovni, se pre svega krije u očajnoj infrastrukturi. Najvulgarnije moguće psovanje Lalatovića i čelnika Radničkog! (VIDEO)

foto: foto-kolektiv kamerades / milovan milenković
Zbog svega toga nam dođe i da se zapitamo šta je to "Super" u takmičenju koje se zvanično zove "Superliga"?! Samo u srpskom fudbalu: Spartak smenio trenera, pa ga odmah unapredio u sportskog direktora! Gledajući od Subotice do Ivanjice, svi klubovi, članovi "elitnog" ranga, o onima iz nižih liga da ne govorimo, pate od besparice i to se odražava i na stadione na kojima nam niko ne bi pozavideo. Cirkus: Pas prekinuo meč Jagodine i Partizana! (VIDEO)
foto: foto-kolektiv kamerades / milovan milenković
Od "Omladinskog stadiona" na Karaburmi na kome već nekoliko godina ne igraju Partizan i Crvena zvezda, jer ne ispunjava bezbednosne uslove, pa sve do onih u unutrašnjosti zemlje. Srpski sudija napao funkcionera Novog Pazara odakle su mu poručili da je uličar! No, bitno je da se svake godine dogodi po nekoliko afera kao što smo tokom ove upravo zamišljene imali onu sa nameštanjem utakmice OFK Beograd - Spartak Subotica. DA LI I VAMA OVDE SMRDI? OFK Beogradu trebala pobeda, a Spartak izveo drugi tim! (VIDEO)
foto: foto-kolektiv kamerades / milovan milenković
I nikako ne smemo zaboraviti sve one medijske "ratove", prepucavanja, međusobne uvrede čelnih ljudi klubova i srpskog fudbala. U oktobru su novinske stupce punili Milorad Vučelić i Stevan Mojsilović trener Spartaka. Trener Spartaka: Vučeliću, đubre komunističko! Terao si nas u rat, a sad bi da se igraš fudbala! PARTIZAN: Mojsilovići, Terzići i ostali fudbalski prevaranti ne mogu da zamisle šta smo mi uradili Prepucavali su se naravno i funkcioneri Zvezde i Partizana, naročito uoči 150. večitog derbija.
foto: foto-kolektiv kamerades / milovan milenković
A na kraju je sve kulminiralo "ratom" u Partizanu oko izbora novog rukovodstva kluba iz Humske, gde je izborna Skupština prekinuta zbog međusobnog psovanja i vređanja pripadnika dve oprečne struje. I bez obzira na sve to, sumnjamo da će se nešto promeniti i u novoj sezoni koja počinje u julu, naročito kada klubocvi zbog žestoke konkurencije budu završili svoja takmičenja u Evropi i vratili se domaćoj svakodnevnici. Dakle, sve u svemu kada se uzme, da ponovimo ono pitanje iz naslova: Šta je to "Super" u Superligi?! Bivši član UO Partizana priznao: Namestio sam Večiti derbi, platio sam sudiji 10.000 evra! (U. M. / Fotografije preuzete sa kamerades.com autora Milovana Milenkovića)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.