PROBLEMI ZA ZVEZDU ZBOG GARSIJE: I dalje čekamo 500.000 evra iz Beograda!
Foto: Starsport©

koronavirus

PROBLEMI ZA ZVEZDU ZBOG GARSIJE: I dalje čekamo 500.000 evra iz Beograda!

Najgora situacija je u Institutu. Mali klub koji je svetskom fudbalu dao velike asove poput Marija Kempesa, Ozija Ardiljesa i nedavno Paula Dibale, se nada parama iz Srbije

Objavljeno:

Zbog koronavirusa sport je na celom svetu potpuno stao.

Nema utakmica, nema ni para, a igrači i zaposleni u klubu će morati da se povinuju odluci o skraćenju plata, jer drugačije ne može da se funkcioniše.

Tim povodom se oglasio i direktor argentinskog kluba Institut, gde se između ostalog pominju Mateo Garsija i Crvena zvezda.

- Finansijski gubici su neizbežni. Samo zbog neigranja meča sa River Plejtom smo izgubili 25.000 dolara, a to je tek početak neostvarene zarade projektovane u budžetima. Trenutno, još nismo posegnuli za smanjenjem plata, ali uskoro ćemo morati... Imamo 400 zaposlenih. Nadamo se nekim prodajama igrača u junu - poručio je direktor Migel Kavatorta.

foto: Emilija Jovanović

Najgora situacija je u Institutu. Mali klub koji je svetskom fudbalu dao velike asove poput Marija Kempesa, Ozija Ardiljesa i nedavno Paula Dibale, se nada parama iz Srbije.

- Naša situacija je postala veoma teška. Analiziramo šta da uradimo da nas sponzori ne bi napustili, a imamo velike troškove za omladinsku školu koja je naše srce. Oko 2.000 navijača je obnovilo godišnje članarine, ali to je samo polovina onoga čemu smo se nadali. Potrebno nam je 11.000.000 pezosa (150.000 evra) mesečno da bismo živeli kao klub. Jedini siguran prihod nam je 25.000 evra od TV prava. Još pre početka krize smo dugovali igračima jednu i po mesečnu platu, a sa zaposlenima smo napravili reprogram o isplati dugovanja. Već pet meseci čekamo uplatu od Crvene zvezde iz Beograda za transfer Matea Garsije jer nam prema ranijem ugovoru pripada 20 odsto od njegovog transfera iz Las Palmasa. Očekujemo i preostalih 30 odsto koje nam Štutgart duguje za letošnji transfer Matea Klimovica koji je iznosio 1.500.000 evra. To je dakle još skoro 500.000 evra. Kada naplatimo ta dva dugovanja, potpuno ćemo srediti budžeti i isplatiti sva dugovanja - rekao je Institutov predsednik Roberto Kastoldi za argentinske medije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.